Roamy voorkomt hoge datakosten in het binnen- én buitenland

RoamyRoamy is een slimme app van Nederlandse bodem die je helpt om je datagebruik in het buitenland in de hand te houden. Met de Android-app bepaal je zelf welke apps wel en niet toegang tot internet hebben. Zo kun je bijvoorbeeld WhatsApp en Facebook inschakelen, terwijl andere apps zijn uitgeschakeld. Op die manier kunnen ze niet stiekem op de achtergrond verversen en MB’s opslokken.

Daarnaast is het mogelijk om per app een limiet van tussen de 512KB en 8MB (of hoger) in te stellen. Zodra apps dit bereiken, worden ze automatisch geblokkeerd van internettoegang. Om een per-app limiet in te stellen, is het wel nodig om te upgraden naar Roamy Premium. Dat is nu tijdelijk mogelijk voor 1,99 euro.

RoamyRoamy is een aanrader voor wie regelmatig naar het buitenland gaat en dan gebruikmaakt van mobiel internet. Het blokkeren van apps en het instellen van limieten is bijzonder eenvoudig en je kunt dit voor elke app op je Android-toestel doen. Verder zie je per app hoeveel MB’s deze heeft verbruikt en check je in één oogopslag wat er allemaal actief is.

Je kunt Roamy ook automatisch activeren als je naar het buitenland gaat. Gebruik je de app binnen de landsgrenzen, dan is het ook mogelijk om maandlimieten in te stellen. Zo houd je, zelfs als je niet op reis gaat, grip op je dataverbruik en voorkom je verrassingen als je telefoonrekening op de mat ploft.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download: Roamy (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.