De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Roamy voorkomt hoge datakosten in het binnen- én buitenland

Gijs Ettes
18 april 2014, 17:09
1 min leestijd
Roamy voorkomt hoge datakosten in het binnen- én buitenland
Roamy

Roamy is een slimme app van Nederlandse bodem die je helpt om je datagebruik in het buitenland in de hand te houden. Met de Android-app bepaal je zelf welke apps wel en niet toegang tot internet hebben. Zo kun je bijvoorbeeld WhatsApp en Facebook inschakelen, terwijl andere apps zijn uitgeschakeld. Op die manier kunnen ze niet stiekem op de achtergrond verversen en MB’s opslokken.

Daarnaast is het mogelijk om per app een limiet van tussen de 512KB en 8MB (of hoger) in te stellen. Zodra apps dit bereiken, worden ze automatisch geblokkeerd van internettoegang. Om een per-app limiet in te stellen, is het wel nodig om te upgraden naar Roamy Premium. Dat is nu tijdelijk mogelijk voor 1,99 euro.

Lees verder na de advertentie.

Roamy

Roamy is een aanrader voor wie regelmatig naar het buitenland gaat en dan gebruikmaakt van mobiel internet. Het blokkeren van apps en het instellen van limieten is bijzonder eenvoudig en je kunt dit voor elke app op je Android-toestel doen. Verder zie je per app hoeveel MB’s deze heeft verbruikt en check je in één oogopslag wat er allemaal actief is.

Je kunt Roamy ook automatisch activeren als je naar het buitenland gaat. Gebruik je de app binnen de landsgrenzen, dan is het ook mogelijk om maandlimieten in te stellen. Zo houd je, zelfs als je niet op reis gaat, grip op je dataverbruik en voorkom je verrassingen als je telefoonrekening op de mat ploft.

Download: Roamy (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu