Rode Kruis brengt EHBO-app uit voor eerste hulp bij noodsituaties

Redactie
12 september 2011, 17:09
1 min leestijd
Rode Kruis brengt EHBO-app uit voor eerste hulp bij noodsituaties
Rode Kruis brengt EHBO-app uit voor eerste hulp bij noodsituaties

Het Rode Kruis heeft een EHBO-app uitgebracht waarin je snel kunt opzoeken wat je moet doen in noodsituaties. Zo staan 54 noodsituaties in de app omschreven en kun je de genoemde tips direct toepassen. Handig als je in alle nood niet meer precies weet wat te doen. Als je de app opent zie je meteen de zes belangrijkste noodsituaties staan, en kun je vlug 112 bellen of een ziekenhuis opzoeken.

In totaal zijn 54 verschillende soorten ongevallen in de applicatie te vinden variërend van hondenbeet tot hartstilstand. Per ongeval in een omschrijving te vinden van wat je precies moet vaststellen en hoe je moet handelen. Bij hooikoorts bijvoorbeeld wordt omschreven dat je moet nieuzen en jeuk in je ogen en oren kunt krijgen, en dat je dan het beste een arts kunt inschakelen. Ook worden handige tips gegeven, zoals het dragen van een zonnebril bij hooikoorts, zodat je ook ongevallen kunt voorkomen.

Lees verder na de advertentie.

Via de EHBO-app kun je ook alle ziekenhuizen van Nederland opzoeken en ook de route naar het ziekenhuis van je keuze laten plannen. Dit is vooral handig mocht je op een onbekende plek in Nederland zijn, en niet zo vlug weten waar je naartoe kunt gaan. Mocht je in alle paniek vergeten zijn wat het alarmnummer is, dan kun je ook 112 via de app bellen.

Om EHBO te gebruiken op je Android-apparaat heb je minimaal Android 2.1 nodig. De applicatie van het Nederlandse Rode Kruis is ook uitgebracht voor de iPhone en Windows Phone 7. Vooral voor diegenen die een EHBO-cursus hebben gevolgd of een BHV-diploma hebben is het een nuttige app om op je telefoon te hebben staan.

Downloaden via Android Market: EHBO (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu