De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Rode Pasta: recepten opzoeken via Android-barcodes

Redactie
11 augustus 2009, 17:00
1 min leestijd
Rode Pasta: recepten opzoeken via Android-barcodes
Tomato Frito is herkend, met daarbij enkele recepten.

RodePasta is een nieuwe Nederlandse applicatie, die echt vernieuwend is. Met de applicatie kun je snel een recept samenstellen door barcodes op producten te scannen. Heb je nog wat producten in de kast staan, die je wilt combineren in een maaltijd, dan scan je de barcodes op de verpakking. Je krijgt dan meteen een smakelijk recept voorgeschoteld. In de supermarkt werkt het ook: scan de producten die je wilt gebruiken, kies het recept en je ziet wat je nog aan extra ingrediënten nodig hebt.

De applicatie is gratis te downloaden uit de Android Market. Er wordt gewerkt aan een versie voor de iPhone, die op dezelfde manier werkt. De database bevat meer dan 10.000 producten en honderden recepten, van vegetarische recepten tot cocktails. Het is geschikt voor alle Android-toestellen. Het enige wat je zelf nog moet doen, is het bereiden van de maaltijd.

Lees verder na de advertentie.

We hebben de applicatie natuurlijk meteen even uitgeprobeerd. Wat opvalt is dat lang niet alle producten worden herkend. Bij huismerken, exotische producten maar ook bij heel alledaagse producten zoals Maggi aardappelpuree lukt het nog niet om de codes te herkennen. Ook kregen we bij herkende producten geen enkele keer een foto te zien, zoals op onder screenshots te zien is.

Wil je een recept maken, dan word je doorgestuurd naar een niet voor mobiel gebruik geoptimaliseerde website van Smulweb. Voorlopig is de applicatie dus nog een beetje onvoorspelbaar. Bij de screenshots hierboven kun je zien welke recepten worden voorgesteld wanneer je twee ingrediënten in huis hebt: Heinz Tomato Frito en Honig mienestjes.

Voor de komende versies staan nog meer functies gepland:

  • Versie 1.1: Pagina-optimalisaties, extra recepten
  • Versie 1.5: Wiki’s voor recepten en producten
  • Versie 2.0: Product-prijsvergelijking
  • Versie 3.0: Social Media

Meer info: RodePasta
Tipgever: Jeroen

Categorie: Lifestyle
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's