RollerCoaster Tycoon Touch: oude game in nieuw jasje

Rick van der Veer
17 maart 2017, 15:15
2 min leestijd
RollerCoaster Tycoon Touch: oude game in nieuw jasje

Atari heeft een nieuwe RollerCoaster Tycoon-game uitgebracht voor Android-smartphones. In RollerCoaster Tycoon Touch bouw je, ondanks de in-app-aankopen, de mooiste pretparken zoals je dat ook in de originele game deed.

Lees verder na de advertentie.

Pretparken bouwen met RollerCoaster Tycoon Touch

RollerCoaster Tycoon Touch is een nieuwe versie van de welbekende pretparksimulator, die vanaf de grond af opgebouwd is voor touchscreens. Het spel heeft dezelfde doelen als het originele spel: je moet attracties bouwen en je gasten tevreden houden. Door doelen te volbrengen kun je muntjes verdienen, waarmee je weer nieuwe attracties kunt bouwen. Deze muntjes zijn ook tegen echt geld te koop, maar je kunt de game prima spelen zonder er een cent aan uit te geven.

Het vrijspelen van nieuwe objecten om in je park te plaatsen gebeurt door het openen van pakjes kaarten. Ieder pakje bevat drie kaarten, waarbij iedere kaart je een attractie, winkel of decoratie biedt. Deze pakjes kun je verdienen door doelen te volbrengen, waar je tickets mee verdient. Die tickets zijn vervolgens weer in te ruilen voor pakjes. Je kunt ook pakjes kaarten krijgen door advertenties te bekijken.

Tijdens het spelen verdien je ervaringspunten, waarmee je een hoger level kunt behalen. Dit is nodig omdat je sommige attracties pas kunt plaatsen als je een bepaald level hebt gehaald. Door zo veel mogelijk doelen te volbrengen kun je je level flink laten toenemen.

RollerCoaster Tycoon Touch heeft ook een sociaal aspect. Door in te loggen op je Facebook-account kun je tijdens speciale evenementen met je vrienden samen spelen. Ook kunnen vrienden je park bekijken via het sociale netwerk.

Atari bracht een paar maanden geleden nog het originele spel, RollerCoaster Tycoon Classic, naar Android. Dit spelletje is precies zoals je het vroeger speelde, maar dan op je smartphone. Dat spel verschilt behoorlijk van RollerCoaster Tycoon Touch, want er zijn geen in-app-aankopen om je te helpen.

RollerCoaster Tycoon Touch voor Android downloaden

Via onderstaande link kun je RollerCoaster Tycoon Touch gratis downloaden uit de Play Store. Er zitten behoorlijk wat in-app-aankopen in het spel, maar je kunt vrijwel alles ook vrijspelen door genoeg muntjes te verdienen met spelen. Om het spel te kunnen spelen heb je minimaal Android 4.4 of hoger nodig.

Download RollerCoaster Tycoon Touch in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu