Maak een overwacht fotodagboek met ROOM for thought

Gijs Ettes
20 oktober 2013, 17:24
2 min leestijd
Maak een overwacht fotodagboek met ROOM for thought
ROOM for thought

ROOM for thought is een geinige app van Nederlandse makelij, waarbij het de bedoeling is om elke dag op een onverwachts moment een foto te maken. Deze kiekjes worden vervolgens gebundeld in een fotobagboek dat je met andere deelt via de app, Twitter of Facebook.

Er zijn in de Play Store honderden foto-apps te vinden, maar wat ROOM for thought onderscheidt van de rest, is de willekeurigheid van de app. De app stuurt je elke dag op een onverwacht moment een melding. Wanneer je deze opent en de animatie die volgt bekijkt, heb je precies drie seconden om je camera te richten op datgene wat jij wilt fotograferen. Vervolgens schiet de app automatisch de foto, dus je moet er snel bij zijn.

Lees verder na de advertentie.

Leg je dag vast met ROOM for thought

ROOM for thought interface

Nadat het kiekje is genomen, kun je desgewenst een filter toevoegen. Het is mogelijk de afbeeldingen te voorzien van een bijschrift en de datum en locatie worden automatisch toegevoegd. Enig nadeel is dat eenmaal gemaakte foto’s niet verwijderd kunnen worden. Onscherpe of foute foto’s zijn als privé in te stellen, maar blijven dus wel in je album staan.

ROOM for thought spoort je actief aan om regelmatig een moment te nemen om je omgeving, humeur of het gezelschap waarin je je bevindt, vast te leggen. Je kiekjes komen terecht in een album dat je kunt delen met vrienden en familie of gewoon lekker voor jezelf kunt houden. De app biedt ook de mogelijkheid openbare albums te bekijken, al is het aanbod vooralsnog beperkt.

Dan neemt niet weg dat het concept van ROOM for thought interessant is. Daarnaast werkt de simpele interface gemakkelijk en snel. De app is gratis te downloaden, 41MB groot en werkt met Android 2.3 en hoger.

Download: ROOM for thought (gratis)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's