De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met Rootless Launcher breng je de Google Pixel-interface naar je Android

Thomas Haenen
27 augustus 2018, 10:47
2 min leestijd
Met Rootless Launcher breng je de Google Pixel-interface naar je Android

Heb je geen Google Pixel, maar wil je toch de gebruikservaring van Googles vlaggenschip? Dan is er de Rootless Launcher, die vanaf nu ook in de Play Store staat.

Lees verder na de advertentie.

Rootless Launcher Play Store-versie beschikbaar

De Rootless Launcher is ontwikkeld door Amir Zaidi. De Nederlander heeft zijn best gedaan om zoveel mogelijk onderdelen van de Google Pixel-interface beschikbaar te maken voor alle versies van Android. Deze launcher is al langer beschikbaar als los installatiebestand onder de naam ‘Rootless Pixel Launcher’, maar is nu ook in de Play Store te vinden.

“Het eerste wat opvalt als je de Rootless Pixel Launcher installeert, is dat het opgeruimd en simplistisch oogt. Bovenin zie je de klok- en weer-widget, onderaan een Google-balk om direct te zoeken. De app-drawer veeg je omhoog, en wordt inclusief suggesties van je favoriete apps getoond. De launcher is bovendien erg snel”, zo schreef Wouter eerder dit jaar in zijn Rootless Launcher review.

Rootless Pixel Launcher

Minimale verschillen

Helemaal identiek aan de Pixel-interface is de Rootless Launcher echter niet. Hoewel Android behoorlijk aanpasbaar is, konden sommige elementen en widgets niet door Zaidi worden veranderd. Swipe je naar links op de Google Pixel, dan krijg je een nieuwsoverzicht te zien met een Google-logo erboven. Met deze launcher krijg je echter een zoekbalk te zien. Je moet echter een behoorlijke muggenzifter zijn om de kleine verschillen te zien.

Zaidi heeft daarnaast een klein aantal extra features toegevoegd. Zo kun je de icoontjes van alle snelkoppelingen aanpassen met meegeleverde icon packs. Via de instellingen kun je aanpassen welke Pixel Launcher-features wel en niet beschikbaar zijn, en schakelen tussen een lichte, donkere en transparante versie van het thema.

Download Rootless Launcher voor jouw smartphone

Wil je de Rootless Launcher zelf proberen, dan kun je hem gemakkelijk zelf installeren via de Play Store. De app is volledig gratis en werkt op elk toestel met Android 5.0 of nieuwer.

Download Rootless Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu