Tetris in een cirkel met Nederlandse game Rotatris

Jarno Stinissen
13 december 2015, 13:06
2 min leestijd
Tetris in een cirkel met Nederlandse game Rotatris

Rotatris speelt als Tetris, maar in plaats van een vak vul je in deze game een groeiende cirkel. Een leuke game uit Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Rotatris

De titel Rotatris beschrijft de game direct goed: het is een roterende Tetris. Net als in de inspiratiebron vallen er in deze game blokken in verschillende vormen van boven naar beneden. Door deze blokken goed te positioneren bouw je een heel bouwwerk op. Weet je een volledige lijn vol te maken dan verdwijnt deze. Het doel is om het zo lang mogelijk vol te houden voordat je bouwwerk te hoog komt.

Omdat Rotatris zich op een cirkel afspeelt ben je constant aan het ronddraaien om de juiste positie voor het komende vallende blok te vinden. Als je een foutje maakt, blijft er een opening in de cirkel zitten, waardoor de lijn niet verdwijnt. En zoals je in Tetris vaak reikhalzend uitkijkt naar het lange rechte blok om meerdere lijnen tegelijk weg te werken, heeft Rotatris een soortgelijk idee.

Je probeert het zo lang mogelijk uit te houden om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Door de blokken sneller naar beneden te laten komen krijg je meer punten, maar neem je ook meer risico. Als je de game verbindt aan Facebook, kom je in een ranglijst met je vrienden te staan en krijg je een berichtje als een vriend je score heeft verslagen.

De game is gemaakt door het Nederlandse Streef Games, dat een simpel concept heeft uitgewerkt tot een leuke Tetris-game. Het draaien is niet enkel een leuke gimmick, maar voelt als een zinnige toevoeging.

Rotatris downloaden

Rotatris downloaden kan in de Play Store door op onderstaande link te klikken. De app is gratis, vraagt maar om 8,2MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 4.0.3 nodig om de game te kunnen spelen.

Download Rotatris in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu