RTL XL voorzien van Chromecast-ondersteuning voor iedereen

Thomas Haenen
16 december 2016, 17:05
1 min leestijd
RTL XL voorzien van Chromecast-ondersteuning voor iedereen

RTL XL kijken via je Chromecast? Dat kan nu ook met de gratis versie van de streamingdienst. Voorheen zat de optie achter een betaalmuur.

Lees verder na de advertentie.

RTL XL Chromecast

RTL XL Premium is niet langer nodig om te Chromecasten. Een update voor de app is nu beschikbaar in de Play Store waarmee die eis geschrapt wordt. Je kunt de programma’s die je in de app kijkt nu met één druk op de knop casten naar je televisie, monitor of ander apparaat met een Chromecast. Zo kun je deze gemakkelijk bekijken op een groter scherm.

Met RTL XL kun je al je favoriete RTL-programma’s online terugkijken, van Goede Tijden Slechte Tijden tot Expeditie Robinson en van The Voice of Holland tot Ik Hou Van Holland. Ook zijn er verschillende series die alleen via de streamingdienst te kijken zijn.

RTL XL Chromecast

Wilde je die series echter terugkijken op je televisie, dan moest je betalen. Kijken via de app was voor veel programma’s gratis, maar casten niet. Om deze functie te gebruiken was RTL XL Premium vereist, waarvoor je 3,99 euro per maand moest neerleggen. Een opvallende beperking van RTL: bij vrijwel alle andere apps

Perfect is de functie overigens nog niet. Bij het streamen naar de televisie wordt de beeldkwaliteit flink beperkt. Net als bij de NPO-app zit streamen in full hd er niet in, maar krijg je een resolutie die nog onder de 480p lijkt te liggen. Daarmee ogen de programma’s van RTL XL een stuk grover en onscherper dan wat je bijvoorbeeld via YouTube en Netflix kijkt.

RTL XL downloaden

Je kunt de RTL XL-app downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.1 of nieuwer.

Download RTL XL in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu