Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Rummified: speel Rummikub online met je Android-toestel

Redactie
21 november 2012, 13:06
1 min leestijd
Rummified: speel Rummikub online met je Android-toestel

Het Nederlandse Rummified wordt door sommigen al de nieuwe Wordfeud-killer genoemd. De game is ontwikkeld door Appnormal en laat je online tegen maximaal drie andere spelers Rummikubben. Het gezinsspel bestaat uit Rummikub-steentjes met cijfers – een soort van tegeltjes – die je op basis van kleur of cijferreeks aan elkaar moet leggen. Wie de meeste punten heeft aan het einde van het spel, wint.

Je begint in Rummified met veertien stenen. Om iets neer te leggen, kun je kiezen uit een cijferreeks met dezelfde kleuren of oplopende cijfers. Cijfers met dezelfde waarde moeten in verschillende kleuren worden neergelegd, oplopende cijferreeksen worden in dezelfde kleur gespeeld. Ter voorbeeld: 10-10-10 leg je in verschillende kleuren neer en 1-2-3 in dezelfde kleur. Om te beginnen behoor je minimaal dertig punten neer te leggen. Je telt deze punten door alle cijfers die je neerlegt bij elkaar op te tellen. Een cijferreeks bestaat uit minimaal drie steentjes en als een reeks langer is, kan de tegenstander van jouw reeksen steentjes pakken om zijn eigen reeks neer te leggen. Als je niets kunt leggen, moet je een extra steentje pakken.

Lees verder na de advertentie.

De game is afgelopen wanneer de eerste speler al zijn steentjes op tafel heeft gelegd. De overgebleven cijfers van andere spelers worden als strafpunten genoteerd. In het menu van Rummified staat een overzicht van je huidige spellen, vrienden en kun je de instellingen van de app aanpassen. Het toevoegen van vrienden gaat via Facebook, maar je kunt ook op gebruikersnaam zoeken.

Rummified is gratis in de Google Play Store te downloaden en laat incidenteel een advertentie zien. Om de advertenties te verwijderen, kun je via de Google Play Store voor 1,59 euro een licentie aanschaffen.

Download: Rummified (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu