De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Download: RuneScape nu te spelen op je Android-telefoon

Michel van 't Klaphek
17 juni 2021, 16:59
2 min leestijd
Download: RuneScape nu te spelen op je Android-telefoon

Fans hebben er lang op moeten wachten, maar de iconische pc-game RuneScape is vanaf nu speelbaar op je Android-smartphone. Zo ga je aan de slag met RuneScape Mobile.

Lees verder na de advertentie.

RuneScape Mobile vanaf nu verkrijgbaar

Fabrikant Jagex heeft de mobiele versie van RuneScape uitgebracht. RuneScape Mobile is helemaal geoptimaliseerd om te spelen op relatief kleine schermen van smartphones en tablets. De mobiele versie van RuneScape is vanaf nu gratis te downloaden.

Een grote verrassing is de uitkomst niet. Jagex kondigde de game al in 2018 aan en inmiddels hebben bijna 2 miljoen zich ingeschreven voor de wachtlijst.

RuneScape - Out Now on Mobile | Google Play Store (EN)

Speel je RuneScape al op de computer? Dan kun je direct verder spelen op je Android-toestel. De game synchroniseert je persoonlijke gegevens op de achtergrond, waardoor het niet uitmaakt vanaf welk platform (computer, telefoon of tablet) je inlogt op je account.

Alle verhaallijnen, spelwerelden, opdrachten, personages en andere dingen die in de computerversie van het spel zitten, zijn ook aanwezig in de smartphone- en tableteditie.

De game is gratis te spelen, maar om alle mogelijkheden te ontgrendelen moet je RuneScape Premium nemen. Dit betaalde abonnement kost 9,49 euro per maand, maar je kunt het 7 dagen gratis uitproberen.

Comeback van een iconische game

RuneScape was rond 2010 heel populair onder pc-gamers. In het spel maak je een personage aan, waarna je deze sterker kunt maken door ervaringspunten te scoren. Deze verdien je door computergestuurde vijanden te verslaan, maar je kunt de zogeheten XP-punten ook verdienen door het op te nemen tegen menselijke tegenstanders.

Het spel is opgebouwd uit verschillende middeleeuwse fantasiewerelden. Je speelt de game samen met andere spelers, die allemaal in dezelfde werelden rondlopen en waarmee je bijvoorbeeld kunt chatten, spullen ruilen of vechten. Je kunt de game op je Android-apparaat downloaden door op de knop hieronder te drukken.

RuneScape - Fantasy MMORPG

Jagex Games Studio

Gratis via Google Play
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu