Runkeeper Pro Android-applicatie voor altijd gratis

Redactie
27 januari 2011, 9:21
1 min leestijd
runkeeper-pro

Runkeeper kondigde een paar weken geleden aan dat de betaalde app Runkeeper Pro de hele maand januari gratis zou zijn. Dat is blijkbaar goed bevallen, want de ontwikkelaar heeft besloten om de applicatie voor altijd gratis te maken. Runkeeper Pro is ondanks de hoge prijs van $9,99 altijd goed verkocht. De afgelopen twee jaar hebben maar liefst 3 miljoen mensen de app gedownload. Eén miljoen van hen profiteerden van de actie om de app in januari gratis in huis te halen.

Volgens de ontwikkelaar draait het niet langer om de verkoop van apps, maar om het platform.

Runkeeper is een applicatie om je sportactiviteiten vast te leggen. Het is vooral bekend als applicatie voor hardlopers, maar ook wandelingen, skitochten en andere sportactiviteiten kun je ermee tracken.

Lees verder na de advertentie.

De bedoeling is nu om het platform verder uit te bouwen. Externe partijen hebben RunKeeper geïntegreerd in hun personenweegschalen, hartslagmeters en andere apparatuur. Runkeeper gaat nu een API beschikbaar stellen, zodat er nog meer externe partijen mee bezig kunnen gaan. Hardloopexperts kunnen bijvoorbeeld een eigen trainingsprogramma voor Runkeeper-gebruikers ontwikkelen en die aan klanten verkopen. Het is de bedoeling om met Runkeeper de grootste community van fitnessliefhebbers op te bouwen. In de toekomst zijn dankzij integratie nog mooiere toepassingen mogelijk. De iPhone-applciatie van Runkeeper gebruikt de GPS-sensor van de telefoon. Koppel je dat met andere sensoren die temperatuur en luchtvochtigheid in een gebied meten, dan kun je je prestaties beter evalueren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu