Samsung ChatON 3.0: verfriste interface en veel nieuwe features

Gijs Ettes
5 oktober 2013, 10:30
1 min leestijd
Samsung ChatON 3.0: verfriste interface en veel nieuwe features
ChatON

Samsung heeft naar eigen zeggen inmiddels 100 miljoen gebruikers op zijn ChatON-dienst. Om deze gebruikers tevreden te houden, komt het nu met ChatON 3.0. Deze update brengt onder andere een verfriste interface en enkele nieuwe features naar Samsungs messaging-dienst.

Die interface ziet er vooral meer Holo uit, al is dat wel een term waarmee je momenteel wordt doodgegooid als Google-apps bejubeld worden. Het oogt dan ook fijn als een app beter bij de interface van Android zelf past en bedient zoals andere apps dat ook doen.  ChatON is overigens niet alleen op Samsung-toestellen te gebruiken. Android-gebruikers van andere merken kunnen de dienst eveneens downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Het nieuwe uiterlijk van ChatON 3.0 is vooral plat. Dat is in ieder geval het eerste wat ons opviel na het bijwerken van de app. Het is daarnaast mogelijk geworden om de achtergrond te wijzigen van je ChatON-profielpagina, en zelfs om afbeeldingen, video’s en locaties toe te voegen aan die pagina. Het lijkt er dus op dat Samsung van ChatON steeds meer een sociaal netwerk wil maken, en niet alleen de zoveelste messaging-dienst.

Een andere toevoeging is de ondersteuning voor LIVEpartners. Dit is Samsungs eigen nieuws- en entertainmentnetwerk. Het is nu namelijk mogelijk geworden om content van die site erg vlot te delen met je ChatON-contacten.

Download: ChatON (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu