Samsung Flow laat je straks elke pc ontgrendelen met je Galaxy-vingerafdrukscanner

Thomas Haenen
21 februari 2017, 19:12
2 min leestijd
Samsung Flow laat je straks elke pc ontgrendelen met je Galaxy-vingerafdrukscanner

Samsung Flow is een handige app waarbij je smartphone dient als vingerafdrukscanner voor je pc. De dienst werkt nu nog alleen op Samsung-pc’s, maar daar komt verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Straks voor iedereen: Samsung Flow

Steeds meer smartphones zijn voorzien van een vingerafdrukscanner, terwijl laptops het vaak nog met wachtwoorden en pincodes moeten doen. Dat kan slimmer en veiliger, zo moet Samsung gedacht hebben toen het vorig jaar de Samsung Flow-app introduceerde.

Samsung Flow

Met Samsung Flow koppel je je smartphone via Bluetoothaan je Windows-laptop of -computer. Vervolgens installeer je Flow op beide apparaten en kun je met de vingerafdrukscanner van je smartphone je computer ontgrendelen. Dat is overigens niet het enige wat Flow kan: je kunt met de app ook je notificaties van je smartphone op je pc inzien, of gemakkelijk bestanden tussen de twee apparaten uitwisselen.

Helaas kleeft er vooralsnog één groot nadeel aan Flow: de app werkt alleen met Samsung-smartphones en -laptops. Sterker nog: slechts met een beperkte selectie apparaten van de fabrikant. Zo heb je een high-end smartphone nodig van het bedrijf, zoals de Galaxy S7 of de Galaxy S6 Edge. Op laptopgebied is de selectie nog kariger: je kunt Flow alleen gebruiken indien je een Galaxy Tab Pro S hebt, een Windows-tablet die vorig jaar verscheen.

Dat probleem wordt binnenkort aangepakt, zo blijkt nu. Een gebruiker die in de Play Store klaagde dat Samsung Flow niet werkt met zijn laptop, kreeg een reactie van het bedrijf. “Excuses voor het ongemak,” zo leest de reactie. “Flow is nu compatibel met de Tab Pro S, maar zal met de volgende grote update (die begin april verschijnt) werken met alle Windows 10-pc’s.” Je zult dan dus nog steeds een Samsung-smartphone nodig hebben, maar aan de andere kant werkt Flow straks met elke moderne Windows-laptop of computer.

Samsung Flow voor Android

Je kunt Samsung Flow nu al downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app is volledig gratis en werkt met verschillende Samsung-smartphones.

Download Samsung Flow in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu