Nieuws-app Samsung Go verdwijnt, vervangen door Skoep

Gijs Ettes
1 oktober 2015, 13:30
2 min leestijd
Nieuws-app Samsung Go verdwijnt, vervangen door Skoep

De Samsung Go-app, die nieuws toont van verschillende mediakanalen, is vandaag vervangen door Skoep. Mocreate, de oorspronkelijke maker van de app, heeft deze overgenomen van Samsung en van een nieuwe lik verf voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Het beste van het web

Gebruikers die Samsung Go op hun toestel hebben staan, krijgen vandaag een update om de app bij te werken naar Skoep. Laatstgenoemde borduurt voort op de basis van Samsung Go, maar is qua content en bediening uitgebreid. De applicatie toont het beste van het web op basis van je geslacht en leeftijd. Ook  heb je de mogelijkheid om het media-aanbod aan te passen, zodat bepaalde onderwerpen niet te zien zijn. Standaard bevat Skoep een carrousel met uiteenlopende secties als nieuws, sport, weer, showbizz en spelletjes.

skoep

Daarnaast toont  de app tweets van bekende Nederlanders, de grappigste filmpjes van het web en prijsvragen en promoties waar je aan kunt meedoen. Je kunt door de carrousel heen swipen naar het gewenste onderwerp en even doorklikken om er meer over te weten te komen. Daarnaast is er een widget met snelkoppelingen naar de app, het weerbericht, file-informatie en je agenda. Dat klinkt willekeurig en is het ook.

Sowieso overweldigt Skoep je in het begin met informatie, maar als je eenmaal de secties hebt geselecteerd die je interessant vindt, kan het best handig zijn om met de app zogenoemde websnacks tot je te nemen. Voor het spelen van filmpjes of games worden aparte apps geopend, in dit geval YouTube en Google Play. Een nadeel is dat je slechts in beperkte mate kunt bepalen welke berichten van bijvoorbeeld Instagram of Twitter worden getoond. De ietwat grove voorselectie is door Skoep gemaakt.

Skoep downloaden in Google Play

Als gezegd krijgen gebruikers van Samsung Go automatisch een melding dat zij de app kunnen bijwerken naar Skoep. Eerstgenoemde staat nog  tot 1 januari 2016 voorgeïnstalleerd op Samsung-smartphones. Heb je geen Samsung-toestel, dan kun je de applicatie hieronder gratis downloaden.

Download Skoep in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu