De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Health 6.0-update beschikbaar: dit is er nieuw

Thomas Haenen
13 september 2018, 11:00
2 min leestijd
Samsung Health 6.0-update beschikbaar: dit is er nieuw

Versie 6.0 van Samsung Health is vanaf nu beschikbaar. De gezondheids-app heeft een nieuw, opgeruimd design gekregen en ondersteunt voortaan de Samsung Galaxy Watch.

Samsung Health 6.0-update beschikbaar

Nadat je Samsung Health geüpdatet hebt, krijg je direct een opgefrist dashboard in beeld. Voorheen zat de app vol met allerlei grafieken en widgets, nu is de informatie een stuk beter gesorteerd. De bovenste helft van het beeld wordt gevuld met een stappenteller, gevolgd door informatie over actieve minuten, sportieve activiteiten en beklommen verdiepingen. Grijs met een vleugje groen is nu de dominante kleur.

Samsung Health 6.0-update

Via de menubalk onderaan kun je daarnaast drie andere tabbladen openen. In het ‘Together’-menu deel je je sportieve prestaties met vrienden en familie, ‘Experts’ biedt video’s en tips van atleten en medici, terwijl ‘Discover’ een overzicht met gezondheidsartikelen toont. Ook heeft Samsung met de update ondersteuning toegevoegd voor de Galaxy Watch, de nieuwe smartwatch die het bedrijf vanaf deze week in Nederland verkoopt.

Oude features geschrapt

Voor bestaande Samsung Health-gebruikers verandert er veel, zo maakte de fabrikant eind augustus al bekend. Veel functies zijn namelijk komen te vervallen. Zo verdwijnt de mogelijkheid om de app te koppelen aan andere gezondheidsapparaten en -diensten. Je kon Samsung Health voorheen koppelen aan Fitbit, Jawbone, Runkeeper en Microsoft Health om je bewegingsinformatie te synchroniseren, maar die optie verdwijnt.

Ook het bijhouden van de vochtigheid, zonnekracht en temperatuur wordt geschrapt. Het is onduidelijk waarom Samsung deze opties verwijderde.

Download Samsung Health

Samsung Health is standaard al op vrijwel alle smartphones van het bedrijf te vinden. De app werkt echter ook op toestellen van andere fabrikanten. Downloaden of updaten kan via onderstaande link naar de Play Store. De enige vereiste is dat je smartphone op Android 5.0 of nieuwer loopt.

→ Download Samsung Health in Google Play (gratis)

Lees meer over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu