Let op: volgende Samsung Health-update verwijdert veel features
Samsung Health

Samsung Health

Gratis

Onze score

6,5

Gebruik je wel eens de Samsung Health-app op je Galaxy-toestel om je fitnessactiviteiten bij te houden? Let dan goed op, want de eerstvolgende update verwijdert enkele prominente features.

Samsung Health-update verwijdert features

Vrijwel alle populaire smartphones van Samsung hebben de Samsung Health-app, zoals de Galaxy S9 en Galaxy A8. Met deze app allerlei zaken gerelateerd aan je gezondheid meten en bijhouden. De app toont niet alleen een stappenteller, maar biedt ook inzicht in je slaapritme, je hartslag en andere fitnessactiviteiten.

Samsung Health-update

Helaas wordt de functionaliteit van de app binnenkort flink ingeperkt, zo heeft Samsung aangekondigd. Het bedrijf brengt begin september versie 6.0 van Samsung Health uit. Hoewel updates doorgaans nieuwe features met zich mee brengen, gaat Samsung juist enkele opties verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo verdwijnt de mogelijkheid om Samsung Health te koppelen aan andere gezondheidsapparaten en -diensten. Je kunt Samsung Health nu nog koppelen aan Fitbit, Jawbone, Runkeeper en Microsoft Health om je bewegingsinformatie te synchroniseren, maar die optie verdwijnt. Ook het bijhouden van de vochtigheid, zonnekracht en temperatuur wordt geschrapt. Het is onduidelijk waarom Samsung deze opties verwijdert.

Geen gekoppelde apps meer

Met een kort bericht waarschuwt Samsung gebruikers dat deze opties vanaf 1 september uit de app verdwijnen. Een back-up maken van de verzamelde gegevens is niet mogelijk, behalve de data over de zonnekracht. Wil je later terug kunnen kijken hoeveel stappen je hebt gezet met je Fitbit, zorg dan dat deze data ook bijgehouden wordt in de Fitbit-app en niet alleen door Samsung Health.

In hetzelfde bericht belooft men dat Samsung Health 6.0 ‘gebruiksvriendelijker’ is en een overzicht biedt van het laatste gezondheidsnieuws. Vooralsnog is echter onbekend welke nieuwe features er precies bijkomen. De app is standaard op veel Samsung-smartphones te vinden maar heb je een andere smartphone dan kun je hem via onderstaande link downloaden. Samsung Health is gratis en werkt op elk toestel met Android 5.0 of nieuwer.

Download Samsung Health in Google Play (gratis)

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.