Samsungs Gezondheids-app krijgt nieuwe naam en meer features

Rick van der Veer
5 april 2017, 17:14
1 min leestijd
Samsungs Gezondheids-app krijgt nieuwe naam en meer features

Samsungs gezondheids-app S Health heeft een grote update en een nieuwe naam gekregen. Amerikaanse gebruikers kunnen nu bovendien rechtstreeks met artsen chatten.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Samsung Health

Samsung Health is de nieuwe naam van Samsungs gezondheids-app. De vernieuwde app wordt per direct uitgerold en is al te vinden op onder andere de Galaxy S8. Een belangrijke feature is de mogelijkheid om met een online arts in contact komen via de app. Zo kun je 24 uur per dag hulp krijgen bij gezondheidsklachten, zonder dat je daar je huis voor hoeft te verlaten. De functie is niet in Nederland beschikbaar en het is nog niet duidelijk of dat ook gaat gebeuren.

Samsung Health update

Samsung Health heeft met de update nog een paar kleine extra features gekregen. Zo ondersteunt de app meer soorten gezondheidsapparaten, zoals slimme meters voor diabetespatiënten. Daarnaast kun je hulp krijgen met het bepalen van je tempo voor als je gaat hardlopen. Er is ook een reeks bugs verholpen, wat de app stabieler maakt.

De gezondheids-app bestaat al sinds de Galaxy S3 en begon oorspronkelijk als stappenteller. Langzaamaan is de app uitgebreid met allerlei handige functies om je te helpen met het bijhouden van je gezondheid. Zo kun je Samsung Health gebruiken als fitness-app en je workouts ermee verbeteren, maar ook om je dieet bij te houden. Daarnaast is het een centrale hub voor andere fitnessdiensten, zoals Fitbit of MyFitnessPal.

Samsung Health downloaden

Via onderstaande link kun je Samsung Health gratis downloaden uit de Play Store. Om de app te gebruiken heb je Android 4.4 of hoger nodig. De gezondheids-app werkt ook op andere Android-smartphones die niet door Samsung gemaakt worden.

Download Samsung Health in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu