Samsung Internet krijgt testversie in Play Store

Erwin Vogelaar
6 maart 2017, 19:07
2 min leestijd
Samsung Internet krijgt testversie in Play Store

Gebruik je de standaard Samsung-browser op je Samsung-toestel? Even opletten dan. Samsung Internet Beta is nu namelijk in de Play Store te downloaden, zodat je als eerste de nieuwste functies kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Internet Beta

Gebruik je op dit moment een Samsung Galaxy S7 of een ander Samsung-toestel? Dan start je mogelijk Samsung Internet wel eens op. Deze standaard meegeleverde browser van Samsung weet zich goed staande te houden tegenover bijvoorbeeld Google Chrome. Om nieuwe functies uit te testen is er nu een bètaversie van de app beschikbaar in de Play Store. Uiteraard is deze versie instabieler dan de reguliere versie van Samsung Internet. Als je echter als eerste nieuwe functies wil gebruiken is het de moeite waard om de app te downloaden.

Samsung Internet Beta

De testversie heeft al direct enkele nieuwe functies. Zo kan de browser qr-codes lezen en is er een indicator aanwezig als de browser een ‘progressive web-app’ spot. Dit zijn webpagina’s die zich gedragen als apps. Ook biedt de browser in deze versie ondersteuning voor Physical Web, een alternatief voor qr-codes via bluetooth-beacons. Sta je vlak naast een geplaatste beacon, dan krijg je automatisch een notificatie op je toestel.

In tegenstelling tot veel andere testversies in de Play Store, vervangt deze bèta niet de normale versie van de app op je toestel. Als je deze app downloadt kun je dus Samsung Internet en Samsung Internet Beta naast elkaar blijven gebruiken. Zo kun je aan de ene kant gewoon vertrouwd met de stabiele versie verder, maar ook nieuwe functies testen in de testversie.

Samsung Internet Beta downloaden

Samsung Internet Beta kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je wel minimaal Android 5.0 nodig. De app werkt naast de smartphones van Samsung ook op Nexus-toestellen.

Download Samsung Internet Beta in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu