Deze 5 features zijn nieuw in Samsung Internet

Thomas Haenen
31 oktober 2017, 16:12
3 min leestijd
Deze 5 features zijn nieuw in Samsung Internet

Samsung Internet krijgt een nachtmodus, ondersteuning voor adblockers en verschillende andere nieuwe features. De update is nu beschikbaar voor de browser.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Internet nachtmodus-update beschikbaar

Hoewel Google eigenlijk al de Chrome-browser meelevert met elke Android-smartphone, doet Samsung ook graag zijn eigen duit in het zakje. De Koreaanse fabrikant heeft een eigen browser, Samsung Internet. Die ontvangt deze week een forse update. Veel van de verbeteringen werden de afgelopen weken al getest in een beta, maar zijn nu voor iedereen beschikbaar. We hebben de belangrijkste nieuwe features van Samsung Internet 6.2 voor je verzameld.

1. Ondersteuning voor meer smartphones

Versie 6.2 introduceert ondersteuning voor alle smartphones met Android 5.0 (Lollipop). Dat is een flinke stap, want voorheen werkte de browser alleen op de allernieuwste smartphones zoals de Galaxy S8 en Galaxy Note 8. Nu worden vrijwel alle Samsung-smartphones sinds eind 2014 ondersteund. Overigens: heb je geen Samsung-toestel, dan kun je de app natuurlijk nog altijd niet gebruiken.

Samsung Internet nachtmodus

2. Nachtmodus en hoog contrast-optie

Samsung Internet heeft voortaan een ingebouwde nachtmodus. Die zorgt ervoor dat het beeld ‘s nachts wat minder fel oogt. Daarvoor krijgen niet alleen menu’s en instellingen een zwarte in plaats van een witte achtergrond, maar ook websites. Bij sites die zwarte tekst op een wit vlak tonen, krijg je in deze modus witte tekst op een zwarte achtergrond te zien. Je moet de modus wel zelf activeren via de instellingen. Er is geen optie om hem ‘s nachts automatisch aan te zetten.

Ook nieuw is een hoog contrast-optie, die ongeveer hetzelfde doet. Waar de nachtmodus de helderheid echter verlaagd, wordt die bij deze optie juist verhoogd. Daardoor is de tekst beter leesbaar. Deze optie vind je bij de instellingen onder het kopje ‘Toegankelijkheid’.

3. Ondersteuning voor adblockers

Websites krijgen steeds meer reclame en houden met cookies nauwkeurig je surfgedrag bij. Deze Samsung Internet probeert dat deels in te dammen, met ondersteuning voor zogenaamde contentblockers. Je kunt verschillende extensies installeren en activeren die niet alleen reclames, maar ook cookies en andere trackers blokkeren. Als je de ‘Secret Mode’ activeert, Samsungs equivalent van de incognitomodus, staat er zelfs automatisch een trackerblocker aan.

4. Synchroniseer je bladwijzers met Chrome

Ook is er nu een optie om je bladwijzers en browsergeschiedenis te synchroniseren met Samsung Cloud. Hiermee zorg je dat je bladwijzers en instellingen online opgeslagen worden. Vervolgens kun je deze bladwijzers ook in Chrome op je desktop inzien. Het werkt ook andersom: je kunt bladwijzer in je desktopbrowser makkelijker overzetten naar je mobiel.

5. Verbeteringen achter de schermen

Tot slot heeft Samsung een groot aantal aanpassingen achter de schermen gemaakt, die ervoor zorgen dat websites sneller laden en soepeler scrollen. Zo wordt Chromium, de achterliggende ‘motor’ die pagina’s rendert, bijgewerkt naar versie 56. Google gebruikt Chromium ook om pagina’s in Chrome te tonen. Daarnaast is ondersteuning voor WebVR, Web Bluetooth en zelfs de Samsung GamePad toegevoegd. Dat betekent dat je in theorie vr-games kan spelen vanuit je browser.

Samsung Internet voor Android downloaden

Staat Samsung Internet al op jouw smartphone, dan wordt de update binnen enkele dagen automatisch uitgerold via Galaxy Apps. Heb je de app nog niet, dan kun je Samsung Internet via onderstaande link downloaden. De app is gratis en werkt op elke smartphone met Android 5.0 of nieuwer.

Download Samsung Internet in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu