Samsung geeft eigen browser vrij voor alle Androids

Rick van der Veer
11 augustus 2017, 9:10
1 min leestijd
Samsung geeft eigen browser vrij voor alle Androids

De nieuwste bètaversie van de Samsung Internet Browser werkt nu op alle Android-smartphones. Daarnaast bevat de laatste versie ingebouwde adblockers, een hoog contrast-modus en meer.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Internet officieel voor iedereen

Samsungs browser was voorheen alleen voor Galaxy-smartphones en -tablets te downloaden, zoals de Galaxy S7 en Galaxy S8. De laatste bètaversie heft deze beperking op, waardoor ook gebruikers met toestellen die niet van Samsung zijn de app kunnen downloaden.

Deze versie is daarnaast van meer nieuwe functies voorzien. Eerder dit jaar kreeg de app al ondersteuning voor adblockers, maar deze moest je ergens anders downloaden. De app bevat nu een ingebouwde lijst van extensies, waardoor je zelf niet meer op zoek hoeft te gaan.

Samsung heeft zijn browser daarnaast voorzien van een paar kleine extra features. Je kunt nu een modus met hoog contrast instellen die helpt als je moeite hebt met pagina’s lezen. Daarnaast ondersteunt de browser nu WebVR, en kun je je geschiedenis, favorieten en instellingen synchroniseren tussen verschillende apparaten.

Het is goed om te onthouden dat de Samsung-browser gebaseerd is op dezelfde technologieën als Google Chrome. Vrijwel alle websites die goed in Googles browser werken, zullen dus ook prima presteren in de Samsung-browser.

Samsung Internet Browser bèta downloaden

Via onderstaande link kun je de bètaversie van Samsung Internet downloaden, ook als je dus geen Samsung-smartphone hebt. Om de app te kunnen gebruiken heb je Android 5.0 of hoger nodig. De stabiele versie werkt nog niet op niet-Samsung-toestellen, maar wordt in de komende weken bijgewerkt.

Download Samsung Internet Browser Beta in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu