Deze nieuwe functies van Samsung Internet maken de browser beter

Erwin Vogelaar
27 augustus 2017, 10:28
2 min leestijd
Deze nieuwe functies van Samsung Internet maken de browser beter

Een nieuwe Samsung Internet-update brengt functies van de bètaversie van de browser naar alle gebruikers. Maak nu onder andere gebruik van een nachtmodus en sync met de Samsung Cloud.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Internet: nachtmodus, contrast en meer

Samsung Internet heeft een belangrijke update gekregen. De Android-browser van Samsung krijgt namelijk enkele welkome nieuwe functies. Deze features waren eerder al in de bètaversie van de app te vinden, maar zijn nu beschikbaar voor alle gebruikers.

Samsung Internet heeft voortaan een nachtmodus, waardoor je prettiger surft als het donker is. De nachtmodus draait enkele kleuren van de interface om, zodat je een donkerder scherm hebt. Ook wordt de volledige app gedimd. Op deze manier krijg je minder fel licht naar je ogen geslingerd in de late uurtjes. De nachtmodus is te activeren in het hoofdmenu, of door op de drie grijze stipjes rechtsboven te tikken.

samsung internet-update

Een andere toevoeging voor betere zichtbaarheid is een hoogcontrastmodus. In deze modus heeft alles op het scherm een sterker contrast. Dit is bijvoorbeeld fijn voor mensen die minder scherp zien, of als je bijvoorbeeld buiten in de zon bent.

Ook is er nu een optie om je data te synchroniseren met Samsung Cloud. Hiermee zorg je dat je bladwijzers en instellingen bewaard worden in de cloud. Mocht je Samsung Internet vervolgens op een ander apparaat gebruiken, dan werkt alles zoals je gewend bent.

WebVR en meer

Samsung Internet werkt sindskort ook met WebVR. Dit is een manier om virtual reality te beleven via de browser van je smartphone. Je hebt hier geen vr-bril voor nodig, maar het werkt ook met bijvoorbeeld de Gear VR. We hebben een stapeltje WebVR-ervaringen voor je op een rij gezet om te proberen.

De nieuwste versie van Samsung Internet met bovenstaande functies download je via onderstaande link in de Play Store.

Download Samsung Internet in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu