De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung lanceert Milk VR: gratis videodienst voor Gear VR

Redactie
31 december 2014, 9:02
1 min leestijd
Samsung lanceert Milk VR: gratis videodienst voor Gear VR

Samsung heeft een nieuwe videodienst gelanceerd: Samsung Milk VR. Daarmee kunnen Gear VR-gebruikers gratis videocontent in 360 graden bekijken. Met de dienst wil Samsung virtual reality een duw in de rug geven.

Lees verder na de advertentie.

Samsung is voornemens op regelmatige basis nieuwe content vrij te geven, in de hoop dat mensen zullen terugkeren naar de service. Daarnaast wil het Zuid-Koreaanse bedrijf sceptische mensen laten zien wat virtual reality-video’s in huis hebben.

De Gear VR is nu te koop in de Samsung E-Store (advertorial)
samsung-gear-vr
  • Geschikt voor de Galaxy S6
  • “Powered bij Oculus”
  • Uit voorraad leverbaar
  • Nu voor € 199,95

Meer info  Bestellen

Samsung Milk VR: het voorbeeld voor de industrie

De video’s binnen de Samsung Milk VR-dienst moeten als voorbeeld gaan dienen voor toekomstige filmmakers en andere artiesten, die van plan zijn gebruik te maken van virtual reality als medium. De content moet ook voor een nieuw ecosysteem en voldoende kijkcijfers voor virtual reality-video’s zorgen.

Nick DiCarlo, hoofd van Samsungs VR-afdeling, heeft gezegd dat je nog alle kanten op kunt met video’s in virtual reality. Over welke content DiCarlo het had, is echter niet bekend.

Samsung Gear VR: nog niet voor de consument

De Gear VR is sinds 8 december verkrijgbaar in Noord-Amerika. De virtual reality-bril bestaat uit twee onderdelen: de basis, waar een gedeelte van de techniek voor VR in te vinden is, en voorlopig alleen nog een Samsung Galaxy Note 4. De Note 4 is verantwoordelijk voor de rekenkracht, het beeld en de audio.

gearvr

DiCarlo geeft aan dat het succes van de VR-bril niet in de verkoopcijfers, maar in de betrokkenheid van gebruikers ligt. Hoe meer mensen virtual reality omarmen, hoe succesvoller dit apparaat wordt.

Laatste Samsung-nieuws

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu