De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung-app zorgt voor juiste afstand tussen scherm en kinderogen

Erwin Vogelaar
19 april 2016, 21:15
2 min leestijd
Samsung-app zorgt voor juiste afstand tussen scherm en kinderogen

Een nieuwe app van Samsung zorgt ervoor dat er voldoende afstand bestaat tussen het scherm van een Android-toestel en de ogen van je kinderen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Safety Screen

Ben je bang dat je kinderen hun Android-toestel te dicht bij hun ogen houden? Samsung schiet te hulp met een app die op alle Android-toestellen te installeren is, dus niet enkel op Samsung-apparaten. De app geeft een waarschuwing als het toestel te dicht bij een hoofd gehouden wordt en haalt die waarschuwing pas weg als er een verstandige afstand bereikt is. Door het instellen van een wachtwoord kunnen je kinderen de functie niet plots uitschakelen.

De app werkt zoals je zou verwachten. Houd je het toestel te dicht bij je hoofd, dan verschijnt er een vrolijk mannetje met uitgestrekte handen over de app waar je net mee bezig was. Je kunt pas verder als je het toestel vervolgens ver genoeg houdt. Dan geeft het mannetje je een duimpje omhoog en doet hij een sprongetje. Tijdens het testen viel ons op dat we onze smartphone blijkbaar veel te dicht bij onze ogen houden, maar gelukkig zijn we volwassen en kunnen we de app gewoon verwijderen en doorgaan.

Een groot nadeel is dat de app op de achtergrond gewoon doorgaat. Wordt er bijvoorbeeld een film gekeken, dan mist de kijker een flink stuk door de waarschuwing. Voor kinderen moet de app een goede manier zijn om de juiste afstand aan te leren. Heeft het kind dit in de gaten, dan kan de app natuurlijk ook weer verwijderd worden. Samsung stelt dat het te dichtbij houden van een scherm bij de ogen kan zorgen voor problemen met ogen en hersenen.

Samsung Safety Screen downloaden

Samsung Safety Screen is  gratis te downloaden in Google Play  via onderstaande link. Je hebt minimaal Android 4.3 nodig en de app vraagt om 15MB vrije ruimte.

Download Samsung Safety Screen in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu