Samsung SoundAssistant biedt je veel extra geluidsopties voor je Galaxy

Thomas Haenen
30 mei 2017, 9:09
2 min leestijd
Samsung SoundAssistant biedt je veel extra geluidsopties voor je Galaxy

Met de nieuwe SoundAssistant-app focust Samsung zich volledig op geluid. De app helpt je met het optimaliseren van de audio met verschillende handige opties.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Samsung SoundAssistant

Standaard kun je op de meeste smartphones slechts het volume harder of zachter zetten, maar SoundAssistant voegt een wereld aan nieuwe opties toe. Zo kun je na het installeren van de app het volume voor verschillende applicaties aanpassen. Zo kun je het volume van Spotify lekker hard zetten, terwijl het geluid van de game die je speelt omlaag wordt geschroefd.

Ook kun je verschillende scenario’s invoeren. Daarmee kun je het volume aanpassen op basis van het moment van de dag. Kies er bijvoorbeeld voor om de trilstand te activeren op de uren dat je werkt, of om ‘s avonds thuis op de bank het volume automatisch wat harder te zetten. Je kunt zelf zoveel mogelijk scenario’s instellen als je maar wil. Deze zijn helaas wel allemaal gebaseerd op tijd; een scenario op basis van je locatie instellen, is niet mogelijk.

Tot slot kun je het volume preciezer aanpassen, schakelen tussen stereo- en mono-geluid en de balans van de audio aanpassen. Op de Galaxy S8 heb je de optie om het geluid van specifieke apps over verschillende apparaten te verdelen. Zo stuur je Netflix-geluid naar je speakers, terwijl WhatsApp nog gewoon op je toestel wordt afgespeeld.

SoundAssistant is vooral bedoeld voor bezitters van een Samsung Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus, hoewel de app ook werkt op vrijwel elke andere recente Samsung-smartphone. Audio staat echter centraal bij het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant. Het is één van de eerste smartphones met bluetooth 5.0-ondersteuning, wat voor beter draadloos geluid zorgt. Ook worden er standaard hoogwaardige oordopjes van AKG meegeleverd.

SoundAssistant voor Android downloaden

Je kunt SoundAssistant downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op elke Samsung-smartphone met Android 7.0 of nieuwer.

Download SoundAssistant in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu