Samsung SoundAssistant biedt je veel extra geluidsopties voor je Galaxy

SoundAssistant

Gratis

Onze score

7,5

Met de nieuwe SoundAssistant-app focust Samsung zich volledig op geluid. De app helpt je met het optimaliseren van de audio met verschillende handige opties.

Dit kun je met Samsung SoundAssistant

Standaard kun je op de meeste smartphones slechts het volume harder of zachter zetten, maar SoundAssistant voegt een wereld aan nieuwe opties toe. Zo kun je na het installeren van de app het volume voor verschillende applicaties aanpassen. Zo kun je het volume van Spotify lekker hard zetten, terwijl het geluid van de game die je speelt omlaag wordt geschroefd.

Ook kun je verschillende scenario’s invoeren. Daarmee kun je het volume aanpassen op basis van het moment van de dag. Kies er bijvoorbeeld voor om de trilstand te activeren op de uren dat je werkt, of om ‘s avonds thuis op de bank het volume automatisch wat harder te zetten. Je kunt zelf zoveel mogelijk scenario’s instellen als je maar wil. Deze zijn helaas wel allemaal gebaseerd op tijd; een scenario op basis van je locatie instellen, is niet mogelijk.

Tot slot kun je het volume preciezer aanpassen, schakelen tussen stereo- en mono-geluid en de balans van de audio aanpassen. Op de Galaxy S8 heb je de optie om het geluid van specifieke apps over verschillende apparaten te verdelen. Zo stuur je Netflix-geluid naar je speakers, terwijl WhatsApp nog gewoon op je toestel wordt afgespeeld.


SoundAssistant is vooral bedoeld voor bezitters van een Samsung Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus, hoewel de app ook werkt op vrijwel elke andere recente Samsung-smartphone. Audio staat echter centraal bij het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant. Het is één van de eerste smartphones met bluetooth 5.0-ondersteuning, wat voor beter draadloos geluid zorgt. Ook worden er standaard hoogwaardige oordopjes van AKG meegeleverd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

SoundAssistant voor Android downloaden

Je kunt SoundAssistant downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op elke Samsung-smartphone met Android 7.0 of nieuwer.

Download SoundAssistant in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.