‘Samsungs BlackBerry Messenger voor Android verschijnt vrijdag’

Gijs Ettes
18 september 2013, 8:59
1 min leestijd
‘Samsungs BlackBerry Messenger voor Android verschijnt vrijdag’
BlackBerry-Messenger

Er gaan al maanden geruchten rond over de release van de Android-versie van BlackBerry Messenger, maar vrijdag lijkt dat moment eindelijk daar te zijn in onder andere Nigeria. In Nederland gebruikt het leeuwendeel van de mobiele gebruikers inmiddels apps als WhatsApp, maar in Afrika is BlackBerry nog steeds een van de grootste spelers op messaging-gebied.

Lees verder na de advertentie.

Samsung kondigde zijn samenwerking met BlackBerry eind augustus aan, waarbij er zelfs sprake zou zijn van drie maanden exclusiviteit via de Samsung Messaging Hub. SamMobile schrijft echter dat de app ook apart beschikbaar moet komen via Google Play.

Het is een erg tactische zet van Samsung om deze exclusiviteit op de Afrikaanse markt te bewerkstelligen en om juist eerst voor die markt te gaan. BlackBerry is immers nog een grote speler daar, met een marktaandeel van circa 50 procent in Nigeria en Zuid-Afrika.

Samsung Nigeria bevestigde de komst van BBM naar Afrikaanse landen via een tweet:


BlackBerry ontkent echter dat er sprake is van een exclusieve deal met een partij als Samsung, zo meldt ZDNet. Het is overigens ook nog niet helemaal zeker of de lancering van de BlackBerry Messaging-app alleen in Nigera plaatsvindt, al zou dat enigszins onwaarschijnlijk zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu