De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsungs S-Voice gelekt en te installeren op Ice Cream Sandwich-toestellen

Redactie
21 mei 2012, 9:25
1 min leestijd
Samsungs S-Voice gelekt en te installeren op Ice Cream Sandwich-toestellen

Samsungs spraakherkenningsapp S-Voice is gelekt en te installeren op toestellen die Ice Cream Sandwich draaien. De app is uit de officiële firmware van de Galaxy S III gehaald. Met S-Voice kun je het toestel via spraakcommando’s besturen: denk aan een Siri voor Android. S-Voice is onderdeel van Samsungs Touchwiz, maar is ook te installeren op smartphones van andere merken. Het is echter nog wel nodig om een aantal handelingen uit te voeren voordat je de app daadwerkelijk kunt gebruiken.

Je hebt root-rechten nodig om S-Voice als een systeem-app te installeren en een regel aan te passen in de build.prop, een soort van digitaal paspoort van je smartphone. Als je dit niet doet, krijg je een netwerk error omdat je toestel door de servers van Samsung niet als een Galaxy S III wordt geïdentificeerd.

Lees verder na de advertentie.

Met S-Voice kun je antwoord krijgen op zoekopdrachten, het weer voor vandaag opvragen, een alarm instellen, apps openen, nieuwe afspraken inplannen, navigeren naar een adres en nog veel meer. Mocht je de spraakcommando’s willen gebruiken, probeer dan met een Amerikaans accent te spreken. S-Voice herkende de Nederlandse uitspraak van Wi-Fi (spreek uit: wiefie) bijvoorbeeld niet in de spraakcommando ‘turn Wi-Fi on’.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu