De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samurai Shodown II: klassiek knokspel komt naar Android

Gijs Ettes
30 juni 2013, 11:01
1 min leestijd
Samurai Shodown II: klassiek knokspel komt naar Android
Samurai Shodown

Samurai Shodown II is een klassieker die in 1994 verscheen voor de Neo Geo. Inmiddels heeft hij al wat meer systemen aangedaan, en Android mag zich nu aan dat lijstje toevoegen.

Lees verder na de advertentie.

Samurai Shodown II wordt nog steeds gezien als een van SNK’s beste games aller tijden, waarbij de game ook bekend staat om de vele voorbeelden van ‘Engrish’ in zijn vertaling. Hier stond SNK altijd al bekend om, maar bij Samurai Showdown II maakte de ontwikkelaar het helemaal bont. Een fatsoenlijke vertaling verzorgen zou te veel tijd en geld hebben gekost.

Samurai Shodown II is een klassiek 2d-vechtspel, maar de gameplay van die gevechten gaat dieper dan bij andere titels uit de jaren ’90. Je kunt kiezen uit 15 verschillende vechters, die allemaal unieke krachten en wapens hebben. Die wapens zijn tevens te vernietigen, zodat je tegenstander wat minder gevaarlijk wordt.

Het spel is echter niet goedkoop, want voor 6,26 euro kun je pas aan de slag met dit klassieke vechtspel. Tegen anderen spelen kan, bijvoorbeeld via bluetooth, maar ook zij zullen dan die circa drie biertjes in de game moeten investeren.

Download: SAMURAI SHODOWN II (€6,26)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu