SBS6, Net5 en Veronica: Android-apps voorzien van grote update

Gijs Ettes
3 september 2013, 12:07
2 min leestijd
SBS6, Net5 en Veronica: Android-apps voorzien van grote update
sbs6

De officiële app van SBS6 heeft een flinke update gehad om SBS6 op Android-gebied helemaal klaar te maken voor het nieuwe televisieseizoen. SBS6 heeft zich met de update vooral gericht op een verfrist design en laat je nu allerlei SBS6-programma’s terugkijken. De apps voor Net5 en Veronica zijn van een vergelijkbare update voorzien.

In sommige gevallen is het met de SBS6 Android-app zelfs mogelijk om programma’s eerder te zien dan ze op tv zelf worden uitgezonden. Om welke programma’s het hierbij gaat, is echter nog onduidelijk. Onder het tabblad Kijk vind je alle programma’s die je in de app kunt zien. Kijk Gemist bevat uiteraard oude uitzendingen, Kijk Ook allerlei korte fragmenten en A-Z bevat een overzichtelijke lijst van alle programma’s.

Lees verder na de advertentie.

SBS6-programma’s terugzien in prima kwaliteit

sbs6

De uitzendingen zelf zijn van een prima kwaliteit. Het ziet er in ieder geval goed genoeg uit om comfortabel op een smartphone te kijken. Sommige programma’s worden wel vergezeld van enkele reclamevideo’s. Deze kun je echter net als de video die je wilt zien doorspoelen, een waarschijnlijk onbedoelde functie die erg fijn is.

SBS6+, het tweede scherm van SBS6 waar voorheen een aparte app voor was, is nu ook geïntegreerd in de SBS6 Android-app. Als je bij deze functie inlog met je e-mail-, Facebook- of Twitter-account kun je op allerlei manieren meedoen met sommige programma’s. Denk hierbij aan het doen van bepaalde voorspellingen of het beantwoorden van polls.

De SBS6 Android-app is na de update van gisteren veel fijner om te gebruiken en bevat ook nog eens een handige tv-gids. Er zijn dus weinig redenen te bedenken om de app niet te downloaden.

Android-apps voor Net5 en Veronica van vergelijkbare update voorzien

De Net5 en Veronica Android-apps hebben eveneens een flinke opknapbeurt gekregen van moederbedrijf SBS Broadcasting. Ze zien er vrijwel hetzelfde uit als de SBS6 Android-app. Het grootste verschil zit hem in het kleurgebruik, dat in de Net5 Android-app vooral gedomineerd wordt door oranje en in de Veronica Android-app vooral door lichtblauw.

Download: SBS6 (gratis), Net5 (gratis) en Veronica (gratis)


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu