Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Vernieuwde Schiphol-app zet overzichtelijkheid voorop

Erwin Vogelaar
12 december 2016, 19:00
2 min leestijd
Vernieuwde Schiphol-app zet overzichtelijkheid voorop

Zowel de Schiphol-app als de website van de luchthaven zijn vernieuwd. Naast een nieuw uiterlijk zijn er ook enkele functies bijgekomen.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de vernieuwde Schiphol-app

Bij het opstarten van de vernieuwde Schiphol-app valt direct het nieuwe minimalistische design op. Je kunt vanaf het hoofdscherm direct naar informatie over vertrekkende vluchten, informatie over aankomende vluchten en je kunt een parkeerplek reserveren. Zoek je op een vlucht? Dan krijg je een overzichtelijke lijst voorgeschoteld. Je kunt elke vlucht volgen. Wanneer je dit doet, krijg je allerlei extra informatie.

Volg je bijvoorbeeld de vlucht naar New York, dan krijg je in de checklist bij de vluchtinformatie te lezen: ‘Vergeet niet het ESTA-formulier in te vullen’. Dit formulier is nodig bij elke vlucht naar de Verenigde Staten. Bij een andere vlucht wordt dit nu niet meer vermeld, wat de app overzichtelijker maakt. Door de checklist ben je verder volledig voorbereid op de vlucht, omdat je weet wat je kunt verwachten. Van hoe laat je op Schiphol moet zijn tot wanneer je langs de douane gaat. De app stuurt je uiteraard een bericht als een vlucht die je volgt vertraging heeft, de gate wisselt of er iets anders aan de hand is.

Kijk je in het menu van de app, dan kun je op een kaart zien waar op Schiphol je bent. Je kunt ook direct met een medewerker chatten, zodat je niet in de rij bij een balie hoeft te staan. Volgens Schiphol zijn de vernieuwde app en website een belangrijke stap in de komende ‘digitale transformatie’ die de komende jaren zal afspelen op de luchthaven. Schiphol wil haar reizigers meer inzicht en controle geven over hun vluchten. De app lijkt daar nu in ieder geval een goed begin van te zijn.

Schiphol Amsterdam Airport downloaden

De nieuwe Schiphol-app is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. Zorg dat je over Android 4.4 of hoger beschikt.

Download Schiphol in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu