Google-app Science-journal helpt kinderen de wereld ontdekken

Erwin Vogelaar
20 mei 2016, 19:47
2 min leestijd
Google-app Science-journal helpt kinderen de wereld ontdekken

Google heeft een opvallende nieuwe app in Google Play gezet. Science-journal gebruikt de sensoren van een Android-toestel om voornamelijk kinderen de wereld te leren ontdekken via experimenten.

Lees verder na de advertentie.

Google Science-journal

Kinderen krijg je het snelst enthousiast voor wetenschap door ze proefjes te laten doen en Google wil dat ook bevorderen. De nieuwe app Science-journal geeft kinderen, en anderen die zich nog kind voelen, de mogelijkheid om de omgeving te bestuderen door de sensoren van een Android-toestel te gebruiken. Op deze manier kun je makkelijk experimenten opzetten en deze ook weer overzichtelijk bewaren en de resultaten vergelijken.

De app geeft vijf mogelijkheden voor metingen. Je kunt het licht in je direct omgeving meten in lux, om bijvoorbeeld te zien hoe natuurlijk licht en kunstmatig licht verschilt. Ook kun je het geluid in je omgeving meten in decibel, om zo te kijken waar het buiten stiller is. Daarnaast kun je de versnelling meten van hoe de telefoon naar links of rechts, naar boven of onderen of omhoog en omlaag beweegt. Deze sensoren kunnen ook tegelijk aangezet worden voor unieke experimenten.

Je kunt de metingen realtime zien, maar ook opnemen. Tijdens een opname kun je notities en foto’s toevoegen, zodat de opgenomen data meer context krijgt. Alle projecten en experimenten kunnen bewaard blijven, zodat de verschillende resultaten goed vergeleken kunnen worden. Experimenten moeten bijvoorbeeld meerdere keren worden herhaald, zodat er goede data wordt verzameld.

De app is een onderdeel van Making & Science, een initiatief van Google om jonge wetenschappertjes te inspireren. Zo heeft Making & Science een eigen YouTube-kanaal vol educatieve video’s en worden er evenementen georganiseerd.

Science-journal downloaden

Science-journal is gratis te downloaden in Google Play via onderstaande link. De app vraagt om 14MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 4.4 nodig om zelfs experimenten te starten.

Download Science-journal in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu