Scout Launcher: interessante homescreenvervanger met kaarteninterface

Gijs Ettes
8 september 2015, 13:23
2 min leestijd
Scout Launcher: interessante homescreenvervanger met kaarteninterface

Scout Launcher is een interessante nieuwe Android-launcher die apps onderverdeelt in relevante categorieën en aanpasbare widgets toont op basis van jouw gedrag en voorkeuren.

Lees verder na de advertentie.

Relevante informatie op je homescreen

Wil je het laatste nieuws, het weerbericht, veelgebruikte apps en de populairste liedjes op je homescreen zien, dan is Scout Launcher het uitproberen waard. De homescreenvervanger leert op basis van je gebruik wat je voorkeuren zijn, al helpt het ook om je Google-account te koppelen en de locatie van je huis en werkplek in te voeren. Vervolgens verschijnen er relevante kaarten voor je omgeving, zoals het weer, locaties waar je kunt ontbijten of lunchen, muziek en nieuws dat momenteel trending is.

De informatiekaarten die op het centrale homescreen worden getoond, zijn aan te passen of desgewenst te blokkeren. Met een swipe naar rechts open je het zoekscherm, waar je bijvoorbeeld op contacten kunt zoeken. Scout Launcher zoekt daarbij in je contactenlijst en berichten, maar neemt ook resultaten van Google Play mee. Vooralsnog blijft het daarbij, al is het goed te vermelden dat de launcher zich momenteel nog in de bètafase bevindt. Wellicht wordt het op termijn ook mogelijk om in andere apps (WhatsApp, Facebook e.d.) te zoeken.

Scout Launcher bevat  overigens ook een traditioneel dock, van waaruit je kunt doorklikken naar het app-overzicht. Prettig bij laatstgenoemde is dat apps op alfabetische volgorde staan en dat je verticaal kunt scrollen, net als bij Android 6.0 Marshmallow dus. De andere homescreens tonen apps die per categorie zijn gebundeld. Zo zijn chat-apps onder ‘Communication’ te vinden en zijn YouTube, Netflix en Google Play Films ingedeeld in de categorie ‘Entertainment’.

Scout Launcher downloaden

Scout Launcher bevindt zich momenteel nog in de bètafase en is nog niet in de Nederlandse Play Store beschikbaar. Wel kun je de launcher handmatig downloaden via deze link. Houd er rekening mee dat de homescreenvervanger vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar is. De app neemt circa 30MB in op je toestel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu