Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Start apps meteen in splitscreen-modus met Screens

Rick van der Veer
6 januari 2017, 15:22
2 min leestijd
Start apps meteen in splitscreen-modus met Screens

Sinds Android 7.0 Nougat is het mogelijk om twee apps naast elkaar te draaien op je smartphone. Met Screens voor Android maak je eenvoudig snelkoppelingen op je homescreen om direct twee apps naast elkaar te tonen.

Lees verder na de advertentie.

Screens voor Android

Screens is een simpele app die je meer laat doen met de splitscreenmodus van Android 7.0 Nougat. Het naast elkaar zetten van twee apps is niet moeilijk, maar vereist wel een extra handeling vanuit het multitask-overzicht. Screens lost dit probleem op door je snelkoppelingen te laten maken die direct twee vooraf ingestelde apps naast elkaar openen. Ideaal als je vaak schakelt tussen bijvoorbeeld Gmail en de Agenda-app.

Doordat Screens maar één functie heeft is de opzet van de app doodeenvoudig. Je kiest de twee apps die je naast elkaar wil hebben, waarbij je kunt kiezen welke app aan welke kant komt. Daarna hoef je alleen nog maar een titel in te voeren voor de snelkoppeling, waarna deze op je homescreen belandt. Als je de snelkoppeling opent worden de twee apps in kwestie tegelijkertijd naast elkaar opgestart.

Niet alle apps ondersteunen de splitscreenmodus in Android 7.0. Als je een app zonder splitscreen-ondersteuning in een snelkoppeling verwerkt crasht de app bij het opstarten. Daarnaast moet je Screens toestemming geven in Toegankelijkheid, zodat de app de juiste permissies krijgt om apps te kunnen starten. Zo kun je ook apps gebruiken die de splitscreenmodus normaal misschien niet ondersteuning.

Android 7.0 Nougat is de eerste versie van Android waarbij een splitscreenmodus in het besturingssysteem zelf zit. Samsung voegde deze functie al eerder toe in TouchWiz, maar Android-smartphones van andere fabrikanten moesten wachten tot Google zelf met de functie kwam. Samsung-telefoons met een oudere Android-versie kunnen Screens niet gebruiken: de app werkt alleen op smartphones of tablets met Android 7.0 of hoger.

Screens voor Android downloaden

Screens is gratis te downloaden uit Google Play via onderstaande link. Voor de app heb je minimaal Android 7.0 nodig.

Download Screens in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu