Screenshots maken zonder te rooten: het kan binnenkort!

Redactie
1 maart 2011, 8:25
1 min leestijd
Screenshots maken zonder te rooten: het kan binnenkort!

Het is een droom van veel Android-gebruikers: screenshots maken zonder te rooten. Met de iPhone is het erg makkelijk om een afdruk van je scherm op te slaan als afbeelding, maar toch houdt Google deze functie gesloten. Gelukkig is er goed nieuws: Android 2.3.3 staat het maken van screenshots toe zonder een telefoon te rooten. Dit beweert de website Android Central op basis van de nieuwe SDK. Redacteur Jerry Hildenbrand meldt dat de SurfaceFlinger-service op een andere manier samenwerkt met de framebuffer, waardoor ontwikkelaars apps kunnen maken die screenshots maken. Interesse om een screenshot-applicatie te ontwikkelen? Kijk dan eens naar deze code.

Het zal nog een tijd duren voordat iedereen van deze functie kan genieten. Ten eerste is Android 2.3.3 nodig, ten tweede moet er een applicatie in de Android Market verschijnen die het mogelijk maakt om zonder rooten screenshots te maken. Waarschijnlijk zullen de eerste nieuwe screenshot-apps al binnen enkele weken in de Market verschijnen. Nu hopen dat ook fabrikanten mee gaan werken en snel Gingerbread uitbrengen.

Lees verder na de advertentie.

Wanneer jouw telefoon Gingerbread krijgt? Hangt ervan af wat voor toestel het is. Nexus One en Nexus S-gebruikers kunnen nu al profiteren van alle mogelijkheden van Gingerbread. De Gingerbread-update voor de Galaxy S komt waarschijnlijk deze maand uit. De Desire, Desire HD en Desire Z krijgen ergens in juni Android 2.3.

Bron: Android Central

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu