Scrollable News Widget: het laatste nieuws op je homescreen

Redactie
26 december 2010, 16:56
1 min leestijd
scrollable-news-1

Er zijn al veel verschillende nieuwswidgets in omloop voor Android-telefoons, alleen zijn ze het vaak nét niet qua design. Scrollable News Widget is de eerste widget die qua vormgeving de concurrentie aankan met de nieuwswidget van HTC Sense. Meerdere feeds worden strak weergegeven met – indien aanwezig – afbeeldingen (zogenaamde thumbnails). Scrollable News Widget is er in drie maten, waaronder 4 bij 4. Daarnaast is het mogelijk om meerdere widgets naast elkaar te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld één widget gebruiken voor al het nieuws over Android en een andere voor het algemene nieuws.

Eigenlijk is alles aanpasbaar. Kies de achtergrondkleur, het lettertype, het aantal nieuwsberichten en hoeveel tekst zichtbaar is.

Lees verder na de advertentie.

De ontwikkelaar over zijn eigen applicatie:

“I`ve published yesterday the first version of a scrollable news widget. This is my first attempt at android development. I`ve tested the widget against Launcher Pro and ADW Launcher quickly and quite extensively with Zeam. It still needs some work (amonst other things: theming, feed lookup and validation) but it is still usable “” meaning i use it.”

scrollable-news-2

Kortom, het is mogelijk dat je nog enkele bugs tegenkomt, maar de applicatie wordt alsmaar beter. Binnenkort voegt de ontwikkelaar de integratie met Google Reader toe, zodat je niet handmatig feeds hoeft toe te voegen. Handig!

Scan de onderstaande QR-code om deze widget gratis te downloaden. De advertenties zijn uit te schakelen in de instellingen.

Bron: XDA

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu