De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Met Android-game Sea Hero Quest ondersteun je onderzoek naar dementie

Erwin Vogelaar
8 mei 2016, 15:02
2 min leestijd
Met Android-game Sea Hero Quest ondersteun je onderzoek naar dementie

Door het spelen van de nieuwe Android-game Sea Hero Quest, ondersteun je wetenschappers in het onderzoek naar dementie.

Lees verder na de advertentie.

Sea Hero Quest

Twee minuten spelen in de game staat gelijk aan vijf uur onderzoek voor de wetenschappers. Dementie is een groot probleem in de wereld. Elke drie seconde ontwikkelt iemand de ziekte. Volgens het World Alzheimer Report 2015 leefden in 2015 ruim 46 miljoen mensen met dementie. Er is echter nog geen goede test ontwikkeld waarbij de ziekte in een vroeg stadium vastgesteld kan worden. Deze game kan een uitkomst bieden.

De game gaat over een oude zeevaarder, die in zijn reizen een hoop prachtige zeemonsters ontdekt heeft. Nu verliest hij echter zijn herinneringen. Zijn zoon gaat er op uit om de monsters op de foto te zetten en zijn vaders herinneringen zo te bewaren. De focus van de game ligt op navigatie. Je bestuurt een bootje en je krijgt van te voren de route te zien die je moet varen. Of je moet onthouden hoe je gevaren bent om de richting van je startpunt te kunnen aanwijzen.

Door je navigatiekennis te tonen,  help je  om een test te ontwikkelen voor het vroeg spotten van dementie. Eén van de vroegste signalen van dementie is namelijk dat iemand niet meer goed de weg kan vinden. De data die verzameld wordt met de game helpt met het bepalen wat normaal en afwijkend navigatiegedrag is in het spel.

Het team hoopt dat voor eind 2016 zeker 100,000 mensen de game gespeeld hebben, zodat ze genoeg data hebben om mee aan de slag te gaan. De onderzoekers willen in een latere fase tevens de hersenen van vrijwilligers scannen terwijl ze de game aan het spelen zijn. Sea Hero Quest  wordt gemaakt in samenwerking met Deutsche Telecom, Alzheimer’s Research UK, University College London en gamestudio Glitchers.

Sea Hero Quest downloaden

Sea Hero Quest is gratis te downloaden via onderstaande link. De app vraagt om 83MB vrije ruimte en Android 4.1 of hoger.

Download Sea Hero Quest in Google Play (gratis)

Via: CNN
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu