mobile grid clientSecond Life was ooit dé grote belofte op internet. Elk bedrijf en elke overheidsinstelling moest aanwezig zijn in de virtuele wereld van Second Life. Tegenwoordig hoor je er zelden meer iets over, maar dat betekent niet dat Second Life veranderd is in een spookwereld: er zijn wel degelijk mensen die er nog gebruik van maken en er zijn ook nog ontwikkelaars die nieuwe dingen ontwikkelen. Mobile Grid Client is een chatapplicatie voor Second Life, bedoeld om op je Android-toestel te installeren.

De applicatie heette aanvankelijk My Second Mobile Life, maar de ontwikkelaar kreeg het vriendelijke, doch dringende verzoek van Linden Lab om de naam te wijzigen. Het is nu de wat nietszeggende naam Mobile Grid Client geworden. Je kunt de applicatie gratis installeren en daarna 10 dagen uitproberen.

mobile grid client chatDaarna moet je 450 Linden Dollars per maand betalen (omgerekend minder dan 2 euro per maand). Dat heeft ermee te maken dat het een gehoste dienst is en de ontwikkelaar voor de serverkosten moet betalen. Het abonnement is gekoppeld aan je SIM-kaart, dus je kunt wel van telefoon wisselen, zolang je maar dezelfde SIM-kaart blijft gebruiken.

Mobile Grid Client doet ook mee aan dan Android Developer Challenge 2.

Meer info: Mobile Grid Client
Tipgever: Stephan

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.