Waarom de anonieme pest-app Secret ermee stopt

Gijs Ettes
30 april 2015, 8:04
1 min leestijd
Waarom de anonieme pest-app Secret ermee stopt

De chat-app Secret, waarmee anoniem berichten uitgewisseld kunnen worden, zal over enkele weken ophouden te bestaan. Volgens oprichter David Byttow staat Secret niet langer meer voor de visie die hij had toen hij met de app begon.

Lees verder na de advertentie.

Anoniem pesten

secret downloaden

Het grootste probleem van Secret was misschien wel het feit dat de kwaliteit van berichten in de chat-app laag was. Bovendien werd de app op schoolpleinen – ook in Nederland – veelvuldig gebruikt om anoniem klasgenoten te kunnen pesten. In ons land leidde dat niet tot een verbod van de app, maar in Brazilië kregen zowel Google als Apple het bevel om Secret uit Google Play en de App Store te halen en de app op afstand van toestellen te verwijderen.

Binnenkort valt dus het doek voor Secret, al komt dat niet als een verrassing. Er gingen al langer geruchten dat het slecht ging met het bedrijf en de app, die niet meer is doorontwikkeld. Bovendien zou de interface van Secret zijn gekopieerd en zou de app lek zijn, waardoor de auteur van een anoniem bericht in sommige gevallen achterhaald kon worden. Veel werknemers van Secret zouden de afgelopen tijd zijn ontslagen of ondergebracht zijn bij andere bedrijven. Het geld dat Secret nog in kas heeft, wordt teruggegeven aan investeerders.

Secret downloaden kan niet meer

Secret downloaden vanuit Google Play en de App Store is momenteel niet meer mogelijk. De app gebruiken kan op het moment van schrijven nog wel, maar hier zal snel verandering in komen.

Ben jij blij dat Secret ophoudt te bestaan? Laat weten in de comments waarom (niet)!

Bron: Medium
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu