Secretaressedag: drie kalender-apps om je afspraken niet te vergeten

secretaressedagHet is vandaag Nationale Secretaressedag. Dus, alle bazen: neem vandaag een bloemetje mee voor de vrouw of man die eigenlijk jouw hele planning bijhoudt. Maar er zijn ook velen die geen secretaresse hebbben: neem bijvoorbeeld de mensen achter AndroidPlanet.

Daarom is het enorm handig om een goede, snelle en gemakkelijke kalender-app te hebben: zo vergeet je nooit jouw afspraken en de planning. AndroidPlanet noemt woensdag donderdag zijn drie favorieten.

Google Calendar

calendarGoogle Calendar is de officiële kalender-app van Google. In de app heb je de mogelijkheid om de kleuren van zowel afspraken als agenda`s aan te passen, in een heel nieuw venster met gekleurde bolletjes. Door de toegang tot de verschillende kleuren kunnen gebruikers belangrijke afspraken, zoals een verjaardag of vakantie, een opvallende kleur geven. Daarnaast biedt de app zeer stabiele synchronisatie met al je Google-kalenders, kun je jouw afspraken op verschillende manieren bekijken en herinneringen voor belangrijke meetings instellen. Een zeer goede allround app.

Download: Google Calendar (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Cal

cal-androidCal voegt agenda`s van onder andere Google Calendar, Exchange, Outlook, en iCloud samen. Met Cal kunnen gebruikers hun afspraken checken, nieuwe afspraken inplannen, anderen uitnodigen en direct naar de locatie van een afspraak navigeren. De Call Android-app beschikt ook over een reeks handige features, waaronder een speciale landschapsmodus (handig voor tablets!) en de mogelijkheid om middels spraakcommando`s nieuwe afspraken in te voeren. Daarnaast is er een speciale Android-widget aanwezig waar je snel je agenda kunt checken of een nieuwe afspraak kunt toevoegen.
Ook maakt Cal het mogelijk om verjaardagen van contactpersonen in de app te integreren en krijg je elke dag een nieuwe foto te zien. “Om de nieuwe dag te vieren“, aldus Any.do. Je contactpersonen worden tevens in de app geïntegreerd, waarmee je snel mensen kun contacteren of uitnodigen voor een afspraak. De profielfoto`s van de betreffende contacten worden dan bij een afspraak getoond. Lees meer over en bekijk een video van Cal Android.

Download: Cal (gratis)

Today Calendar

todaycalendarToday Calendar is gebaseerd op de Android Open Source Project-app die beschibaar is via de opensource-code van Android, maar wel sneller en soepeler werkt. De app oogt wat speelser door het gebruik van meer witruimte en verschillende kleuren, maar wordt het Holo-design wel behouden. Een toffe feature van Today Calendar is de mogelijkheid om een all-in-one-modus te activeren, waarbij zowel de maan- als agenda-modus wordt geactiveerd. Zo heb je altijd een compleet overzicht op je agenda. Een andere toffe toevoeging zijn de minimalistische en transparante widgets van Today Calendar, die je aan je homescreen of lockscreen kunt toevoegen. Lees meer over en bekijk screenshots van Today Calendar.

Download: Today Calendar (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.