Gemakkelijk 3D-foto’s schieten en delen met Seene

Gijs Ettes
16 februari 2015, 15:27
2 min leestijd
Gemakkelijk 3D-foto’s schieten en delen met Seene

De foto-app Seene bestond al een tijdje voor iOS en heeft nu ook zijn weg naar Android gevonden. Met de applicatie schiet je in een handomdraai deelbare 3D-foto’s, video’s en gifjes.

Lees verder na de advertentie.

3D-foto’s maken

seene android

Nadat je de Seene Android-app hebt geïnstalleerd en geopend zie je een tijdslijn met 3D-foto’s die door andere gebruikers zijn gemaakt. De app fungeert als een sociaal netwerk waar fotografen hun beste creaties delen. Deze geven een goede indruk van wat je met de app kunt maken: geinige kiekjes met een diepte-effect. Dit effect zie je door je toestel te kantelen of met je vingers over het scherm te vegen. Op die manier is het ook mogelijk om achteraf de focus van een afbeelding aan te passen.

Het schieten van 3D-foto’s is zo gepiept; je hoeft alleen de camera iets te pannen om het volledige beeld vast te leggen. De resultaten zijn echter wisselend. Bewegende objecten scherp vastleggen is sowieso onmogelijk, maar ook met een kantoor vol planten, meubels en mensen ziet het diepte-effect er soms wat gek uit. Dat komt omdat sommige objecten de neiging hebben om aan elkaar te ‘kleven’. Foutloze 3D-foto’s schieten is vrijwel onmogelijk en ook het aanpassen van de focus gaat zo nu en dan mis.

Lukt het toch om een goede foto te schieten, dan is het resultaat indrukwekkend en bovendien gemakkelijk met anderen te delen. Dit kan via Facebook en Twitter, maar ook via e-mail als gif-bestand of video. Zoals je hieronder ziet zijn 3D-foto’s ook op een website te embedden.

Seene Android-app downloaden

Seene ondersteunt overigens Google Cardboard, zodat je je gemaakte foto’s ook écht in 3D kunt bekijken. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is op de menuknop rechtsboven en op ‘View in Cardboard’ te klikken. De app is gratis te downloaden via onderstaande link en vereist Android 4.1+ en tenminste 19MB aan vrije opslagruimte.

Download Seene in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu