De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Voor de nerds: maak een kekke ASCII-selfie

Redactie
21 april 2014, 19:02
1 min leestijd
Voor de nerds: maak een kekke ASCII-selfie
Selfie Ascii

Alleen voor de echte nerds: een selfie-app die jouw foto converteert naar ASCII-code. Deze vorm van code is vrijwel bij iedereen bekend: het is een andere naam voor de letters, cijfers en leestekens die je dagelijks gebruikt. Internetgebruikers kunnen de ASCII-code ook gebruiken om afbeeldingen mee te creëren. Deze vorm van afbeeldingen zie je veelal op fora als 4Chan en communities als 9GAG.

Met Selfie ASCII is het mogelijk om jouw foto in een handomdraai in een ASCII-code te veranderen, waardoor je jouw selfie overal kunt ‘plakken’. De afbeelding bestaat immers gewoon uit regels met letters, cijfers en leestekens. Zo word je selfie als nerd nog nerdy’er.

Lees verder na de advertentie.

Selfie ASCII

Bij het opstarten van Selfie ASCII krijg je een scherm te zien waar je twee handelingen uit kunt voeren: een foto maken of foto selecteren uit de galerij. Het moment dat je de foto maakt, wordt deze direct geconverteerd naar ASCII-code. Hetzelfde gebeurt bij een foto uit de galerij. Je kunt daarbij elke foto kiezen: van een selfie tot een foto van je nieuwe smartphone.

Via de instellingen heb je de mogelijkheid om de grootte van de tekst en de stijl aan te passen. Eerstgenoemde spreekt voor zich, het veranderen van de stijl resulteert in een andere selfie in bijvoorbeeld een andere kleur. Via Selfie ASCII kun je de afbeelding vervolgens opslaan als foto of de tekst kopiëren en de selfie vervolgens ergens anders plaatsen, zoals in een document of op een website.

Download

Selfie ASCII is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.2 en hoger.

Download: Selfie ASCII (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu