Met deze app verstuur je ieder type bestand via WhatsApp

Rick van der Veer
31 mei 2017, 12:33
2 min leestijd
Met deze app verstuur je ieder type bestand via WhatsApp

WhatsApp ondersteunt maar een beperkt aantal bestanden die je met de app kunt versturen. SendAnyFile lost dit probleem op en laat je allerlei bestanden verzenden via de chat-app.

Lees verder na de advertentie.

Bestanden versturen met SendAnyFile

SendAnyFile laat je ieder type bestand versturen naar je contacten op WhatsApp. Normaal gesproken laat de app maar een beperkt aantal bestandsformaten toe, waaronder documenten, foto’s en filmpjes. De applicatie gebruikt deze feature om bestanden te ‘vermommen’ als document, waarna WhatsApp ze probleemloos verstuurt.

Het versturen van een bestand is heel simpel. Je opent het Delen-menu in WhatsApp voor documenten, waarna je in de zijbalk voor ‘SendAnyFile’ kiest. Vervolgens tik je in de bestandsverkenner op je bestand, en SendAnyFile doet de rest. Je kunt ook vanuit een andere app via ‘Delen’ een bestand naar SendAnyFile sturen, die vervolgens vraagt waar je je omgezette bestand mee wil verzenden. Dit werkt dus ook met bijvoorbeeld Telegram of Facebook Messenger.

De app heeft wel een duidelijk nadeel. Om een bestand te ontvangen, heeft de ontvanger ook SendAnyFile nodig. Het doc-bestand dat de applicatie verstuurt via WhatsApp moet namelijk worden omgezet naar het originele bestand. Zonder de app is het bestand niet uit te lezen, en neemt het alleen maar onnodige ruimte in.

De app is niet alleen handig voor bestandstypen die niet ondersteund worden, maar ook voor foto’s en video’s. WhatsApp verkleint deze automatisch als je ze via de app verstuurt, wat soms tot flinke kwaliteitsverlies leidt. Met de app los je dit probleem op door de bestanden in hun originele vorm te versturen. Houd er wel rekening mee dat je hiermee (veel) meer data verstuurt als je 4G gebruikt.

SendAnyFile downloaden

SendAnyFile is via onderstaande link gratis te downloaden uit de Play Store. Om de app te gebruiken, heeft je toestel Android 4.4 of hoger nodig.

Download SendAnyFile in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu