Sensor Sense toont informatie over de sensoren in je Android
Wouter Nijsen
Sensor Sense

Sensor Sense

Gratis

Onze score

7

Sensor Sense is een nieuwe app die je informatie geeft over de sensoren van je Android-toestel. Zo kom je nog meer te weten over een  smartphone.

Informatie over sensoren met Sensor Sense

Iedere smartphone bevat een aantal sensoren, maar van de meesten merken we in het dagelijks gebruik weinig. Sensor Sense geeft daar meer inzicht in, door je allerlei informatie en waardes te tonen  over de sensoren binnen in je Android.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lichtsterkte, precieze locatie, versnelling, het magnetisch veld en de zwaartekracht die je smartphone constant meet. Ook kom je met Sensor Sense te weten hoe warm je batterij is, al zijn daarvoor genoeg andere applicaties in Google Play beschikbaar.

Door op een onderdeel  te tikken, krijg je meer informatie en allerlei waarden te zien. Je kunt metingen uitvoeren door rechtsboven het knopje te tikken. Metingen worden vervolgens lokaal opgeslagen als een .csv-bestand, die je met de app of een computer kunt openen en bekijken. Ook handig zijn de grafieken, die de gegevens meer in beeld brengen.

Sensor Sense weet de gecompliceerde informatie redelijk begrijpelijk te maken, en dat komt vooral door de overzichtelijke interface. De app is voorzien van het Material Design met felle kleuren en een uitklapbaar menu. Met een simpele veegbeweging schrap je bepaalde sensoren uit het overzicht. Wil je ze later terugplaatsen, dan dien je gebruik te maken van de aanwezige instellingen.

Sensor Sense voor Android downloaden

Sensor Sense zal niet iedereen aanspreken, maar is leuk om eens mee te pielen. De app is gratis, maar bevat wel advertenties. Die kun je echter weghalen middels een in-app aankoop van 1,69 euro.  De app is via de link hieronder te downloaden, 3.6MB groot en vereist Android 4.0 of nieuwer.

Download Sensor Sense  in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.