De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

ServersMan maakt van je Android-toestel een webserver

Redactie
27 december 2009, 0:13
1 min leestijd
ServersMan maakt van je Android-toestel een webserver
serversman

Het Japanse bedrijf Freebit heeft een applicatie gemaakt waarmee je cloud storage op je Android-toestel beschikbaar hebt. Freebit kwam ooit in het nieuws met ServersMan, een applicatie waarmee je van de iPhone een webserver kon maken. Zo draait je website door terwijl je ondertussen wat onderhoud aan je normale webserver pleegt. Bij ServersMan voor Android klinkt het allemaal wat anders (“cloud storage for Android phones”) maar het idee is zo’n beetje hetzelfde. Als je je aanmeldt bij FreeBits’ gatewaydienst SuperNode wijzen ze een IPv6 globaal adres toe, waardoor elk type verbinding met je telefoon mogelijk is. Daarbij wordt automatisch gewisseld tussen Wi-Fi en 3G.

Je kunt gegevens uitwisselen en publiceren via internet, je hebt op afstand via een webbrowser (of via WebDAV) toegang tot de data op je Android-telefoon en kun bestanden van de telefoon naar een PC kopiëren en omgekeerd. Vanaf je Android-telefoon publiceer je webpagina’s. Mash-ups met GPS-gegevens en Google Maps zijn eveneens mogelijk. Heb je foto’s en video’s gemaakt, dan kun je die met ServersMan publiceren: direct vanaf je Android-telefoon naar internet.

Lees verder na de advertentie.

serversman

Wie zich verbaast over de vreemde naam: ServersMan is genoemd naar de Walkman, ook een Japanse vinding. Omdat de applicatie door Japanners wordt gemaakt is er aan de teksten op de website geen touw vast te knopen. Misschien heb je meer geluk als je het videokanaal van ServersMan op YouTube bekijkt (al gaat die vooral over de iPhone-applicatie).

Je kunt het natuurlijk ook gewoon zelf gaan ontdekken, want ServersMan is gratis in de Android Market te vinden. De applicatie is beschikbaar in vier talen: Japans, Chinees, Koreaans en (gelukkig!) ook Engels.

Via: persbericht

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu