De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ontwikkelaar Franco brengt app uit die accuduur drastisch verlengt

Redactie
14 april 2015, 14:32
2 min leestijd
Ontwikkelaar Franco brengt app uit die accuduur drastisch verlengt

Servicely is een nieuwe Android-app van de bekende kernel-ontwikkelaar Francisco Franco. De app kan de accuduur van Android-toestellen drastisch verlengen door achtergrondprocessen te stoppen.

Lees verder na de advertentie.

“Weet je nog het moment dat je toestel 50 procent van zijn accuduur verloor omdat er enorm veel apps op de achtergrond draaien die je toestel wakker houden? En dat je geen mogelijkheid hebt om ze te stoppen”, aldus Franco. “Dan is deze app echt iets voor jou.”  Servicely is een nieuwe app die gebruikmaakt van root-rechten om apps, diensten en processen die op de achtergrond draaien automatisch af te sluiten.

Dit kun je allemaal met  Servicely

Servicely gebruikt een speciale hit-lijst waar je Android-apps en -diensten aan toe kunt voegen. Denk bijvoorbeeld aan Google Play Services, Google Maps en andere boosdoeners  die je toestel vaak wakker houden. Om de zestig seconden – de interval is zelf in te stellen – kijkt de app of dergelijke apps en diensten draaien. Als dat het geval is, worden ze direct gestopt. Dat zorgt voor een drastisch verbeterde accuduur: één van de doelen die Franco altijd  met zijn producten nastreeft, zoals de bekende Franco.Kernel.

Servicely doet daarmee grotendeels wat andere apps, zoals Greenify en Xposed, ook doen. Toch zitten er enkele voordelen aan  Servicely, zoals het Material Design van de app, de mogelijkheid om systeem-apps te stoppen en het lage geheugengebruik. Daarnaast is de app geheel gratis te gebruiken, hoewel er ook een optie is om de app voor 2,40 euro te kopen. Dit levert echter geen nieuwe functies op. De in-app-aankoop is er alleen om Franco en de ontwikkeling van de app te ondersteunen.

Download  Servicely

Servicely is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.1 en hoger en root-toegang.

Download Servicely in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu