Shadowrun Returns: enorm toffe RPG voor je Android

Gijs Ettes
6 oktober 2013, 15:00
2 min leestijd
Shadowrun Returns: enorm toffe RPG voor je Android
shadowrun

Shadowrun Returns is een erg toffe en vrij mooi ogende RPG-game voor je Android. Hij is mogelijk gemaakt door een succesvolle Kickstarter-campagne, die maar liefst 2 miljoen dollar ophaalde.

De game is het vervolg op het in 2007 verschenen Shadowrun en kwam eerder al uit voor de pc, sinds korte tijd dus ook voor Android en iOS.

Lees verder na de advertentie.

Shadowrun Returns speelt zich af in het jaar 2054, een tijd waarin magie is teruggekeerd naar de wereld. Er lopen daarnaast allerlei andere rassen rond, zoals dwergen, elven en trollen. In Shadowrun Returns ben je een huurling die wel wat werk kan gebruiken. Die klus komt er uiteraard al snel aan, anders hadden we geen game. Dankzij die klus kun je eindelijk op pad in dit turn-based-rollenspel.

https://www.youtube.com/watch?v=mg2Zkr4VNUU

Voordat je echter begint, moet je je personage samenstellen. Hierbij kun je kiezen uit verschillende rassen (met verschillende attributen) en enkele klassen. Die klassen maken alleen erg weinig uit voor de verloop van het spel. Als magiër kun je jezelf uiteindelijk ook specialiseren in andere vaardigheden en wapens. Dit versterken van je personage gaat via ervaringspunten, en zoals het een goede RPG betaamt, kun je onderweg verschillende morele keuzes maken.

Op het gebied van graphics lijkt Shadowrun Returns niet het uiterste uit een Android-systeem te persen, maar de cyberpunk-sfeer komt desondanks erg goed over. Houd er wel rekening mee dat het spel vrij zwaar is. Een toestel met 1GB aan werkgeheugen zal de game daardoor snel afsluiten als je even met je multitasking-knop naar een andere app gaat.

Verschillende gamers melden wel dat de game soms wat rare bugs vertoont, iets wat vooral vervelend is vanwege het feit dat je niet zelf kunt saven in de game. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je naar een ander gebied gaat. Als zoiets – pak ‘m beet – 20 minuten duurt, is dit natuurlijk een vrij lange tijdsinvestering voor een mobiele game.

Download: Shadowrun Returns (€7,68)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu