Placeholder
Wouter Nijsen

Om een binnenkomend oproep op je Android-telefoon aan te nemen moet je op veel toestellen eerst een knop op het scherm verschuiven. De meeste gebruikers vinden dat geen probleem, maar er zijn ook mensen die er meer moeite mee hebben en vaak een oproep missen omdat ze niet snel genoeg de slide-functie activeren. De ontwikkelaar van ShakeCall zegt dé oplossing te hebben gevonden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Zoals de naam van deze app al aangeeft kun je na installatie ervan een oproep beantwoorden, of juist beëindigen, door met je Android-telefoon te schudden. ShakeCall maakt hiervoor gebruik van de sensoren in je Android-telefoon om beweging te detecteren. Bij de instellingen kun je ondermeer de gevoeligheid instellen zodat je toestel niet bij de minste of geringste trilling al een gesprek aanneemt of dat je als een bezetene moet gaan staan shaken met je Android-telefoon voordat er eindelijk iets gebeurt.

ShakeCall_Android_2  ShakeCall_Android_4

ShakeCall zou voor sommige gebruikers wellicht nuttig kunnen zijn al lijkt het er meer op dat het een Android-app is in de categorie leuk dat het kan, maar niet echt nuttig. Voor wie het eens proberen wil is ShakeCall gratis te downloaden in de Android Market.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.