De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

ShakeCall: je Android-telefoon schudden om te bellen

Wouter Nijsen
25 mei 2011, 11:55
1 min leestijd

Om een binnenkomend oproep op je Android-telefoon aan te nemen moet je op veel toestellen eerst een knop op het scherm verschuiven. De meeste gebruikers vinden dat geen probleem, maar er zijn ook mensen die er meer moeite mee hebben en vaak een oproep missen omdat ze niet snel genoeg de slide-functie activeren. De ontwikkelaar van ShakeCall zegt dé oplossing te hebben gevonden.

Zoals de naam van deze app al aangeeft kun je na installatie ervan een oproep beantwoorden, of juist beëindigen, door met je Android-telefoon te schudden. ShakeCall maakt hiervoor gebruik van de sensoren in je Android-telefoon om beweging te detecteren. Bij de instellingen kun je ondermeer de gevoeligheid instellen zodat je toestel niet bij de minste of geringste trilling al een gesprek aanneemt of dat je als een bezetene moet gaan staan shaken met je Android-telefoon voordat er eindelijk iets gebeurt.

Lees verder na de advertentie.

ShakeCall_Android_2
ShakeCall_Android_4

ShakeCall zou voor sommige gebruikers wellicht nuttig kunnen zijn al lijkt het er meer op dat het een Android-app is in de categorie leuk dat het kan, maar niet echt nuttig. Voor wie het eens proberen wil is ShakeCall gratis te downloaden in de Android Market.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu