Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Met deze apps herken je muziek uit je omgeving

Erwin Vogelaar
4 augustus 2017, 10:55
3 min leestijd
Met deze apps herken je muziek uit je omgeving

“Even shazammen!” Die opmerking ken je mogelijk wel als iemand muziek wil herkennen met een smartphone. Er zijn verschillende Shazam-apps te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Shazam-apps voor muziekherkenning

Hoor je muziek en wil je weten welk artiest of welk nummer je hoort? Dan zijn daar uiteraard apps voor te gebruiken. De bekendste is Shazam, waardoor ‘shazammen’ nu haast een werkwoord is geworden. Toch is dat absoluut niet de enige app die handig is. Daarom zetten we de beste muziekherkennings-apps voor je op een rijtje.

1. SoundHound

shazam-apps

SoundHound staat wat ons betreft met kop en schouders boven de rest. De app weet razendsnel muziek te herkennen. Het is zelfs mogelijk om enkel een deuntje te neuriën zonder dat je de lyrics kent. Weet je alleen de tekst, maar niet het deuntje? Dan vertel je dit door te typen of de tekst in te spreken.

De app kan ook hands-free gebruikt worden en heeft een duidelijke interface. Door het duistere uiterlijk is SoundHound niet de mooiste, maar wel de meest praktische app. Heb je een liedje gevonden, dan speel je deze direct af op YouTube, Spotify of Google Play Music.

Download SoundHound in Google Play (gratis)

2. Shazam

shazam-apps

Shazam is de standaard als het gaat om muziekherkenning en de app doet goed zijn werk. De makers blijven niet stilzitten terwijl de concurrentie soortgelijke apps maakt, want Shazam wordt alsmaar verbeterd. In sommige gevallen weet Shazam zelfs beter muziek te herkennen dan SoundHound. Als andere apps de muziek niet herkennen, is het dus altijd mogelijk om Shazam een kans te geven.

De app heeft ook een prettige ontdekfunctie. Hier geef je aan wat je muzieksmaak is, waarna Shazam je een dagelijkse mix aan liedjes aanbiedt.

Download Shazam in Google Play (gratis)

3. MusicID

shazam-apps

MusicID is duidelijk de mooiste app van deze reeks. De minimalistische stijl is bijzonder prettig, maar de app barst daardoor niet van de functies. Het is wel fijn dat na het herkennen van een liedje, je direct YouTube-video’s kunt bekijken en dat er liedjes worden aangeraden die er op lijken.

Wil je gewoon liedjes herkennen zonder teveel gedoe en met een prettige interface, dan ben je bij MusicID aan het juiste adres.

Download MusicID in Google Play (gratis)

4. Musixmatch Lyrics Finder

shazam-apps

Musixmatch legt de focus op songteksten, maar daarvoor moet de app wel eerst de muziek herkennen. Je laat de app luisteren en de juiste liedtekst die op dat moment gezongen wordt staat op je scherm, zodat je bijvoorbeeld kunt meezingen. Het is zelfs in te stellen dat de liedteksten bovenop je standaard muziek-app komen te staan. De app werkt ook gewoon goed voor het vinden van de artiest en het nummer dat je hoort.

Download Musixmatch in Google Play (gratis)

5. Google Zoeken

Heb je geen zin om een extra app te downloaden, maar wil je toch snel een titel bij een bekend deuntje? Dan kun je Google Zoeken laten luisteren. Google is niet zo goed in het herkennen van muziek als bovenstaande apps, maar het is een prima optie als je geen zin hebt om een extra app op je toestel te installeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu