De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Nieuwe Shazam-feature scant automatisch je afgespeelde muziek

Jarno Stinissen
17 juni 2016, 17:11
2 min leestijd
Nieuwe Shazam-feature scant automatisch je afgespeelde muziek

De nieuwe versie van Shazam is uitgerust met een automatische ontdek-modus. Hierdoor luistert Shazam automatisch naar je omgeving, zodat je nog sneller op de hoogte bent van de afgespeelde muziek.

Lees verder na de advertentie.

Shazam automatisch muziek ontdekken

Shazam is erg handig wanneer je snel wilt weten welk nummer er in jouw omgeving af wordt of is gespeeld. Hierdoor behoort het oude vertrouwde vragen aan de DJ tot de verleden tijd. Wel zo handig, aangezien de festivals in Nederland steeds groter worden. Je telefoon erbij pakken en Shazam aanzetten kost echter tijd, en met een beetje pech mis je daardoor het nummer waarvan je de artiest op wilde vragen.

Als je wil dat Shazam automatisch je omgeving scant, dan kun je dit gemakkelijk instellen  via  het hoofdmenu. Open de app en tik op het kopje ‘Auto’ dat rechtsboven in het scherm is te vinden. Shazam houdt vanaf nu automatisch bij welke muziek er allemaal afgespeeld wordt. Heb je notificaties voor de applicatie aanstaan, dan verschijnt er een icoontje in het snelle meldingspaneel waardoor je weet dat de feature in gebruik is.

Herkent Shazam een nummer, dan verschijnt er een balkje in het hoofdmenu. Daarin staat hoeveel nummers de applicatie  automatisch heeft gevonden. Druk op het balkje en je krijgt een overzicht hiervan te zien. Handig is dat alle verzamelde nummers ook op een later moment terug te vinden zijn in ‘Mijn Shazam’ onder het kopje ‘Automatische Shazam’.

De makers van Shazam melden dat de feature accuvriendelijk is. Wel kunnen we  ons voorstellen dat lang niet alle gebruikers van Shazam blij zijn met de nieuwe feature, aangezien de applicatie hierdoor  altijd met je mee kan luisteren, wat met het oog op privacy natuurlijk twijfelachtig is.

Shazam downloaden

De nieuwe versie van Shazam is te downloaden via onderstaande link. De vereiste app-grootte en Android-versie verschillen per gebruiker.

→  Download Shazam in de Play Store  (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu