BitTorrent lanceert app die via qr-codes bestanden verzendt

Redactie
17 juni 2015, 11:22
1 min leestijd
BitTorrent lanceert app die via qr-codes bestanden verzendt

BitTorrent, het bedrijf achter onder andere de gelijknamige software, cloudsoftware Sync en het de veilige berichten-app Bleep, brengt nu een app uit om bestanden met elkaar te delen. Via qr-codes.

Lees verder na de advertentie.

De app werkt heel  simpel: je drukt op ‘verzenden’ in de app waarna je een bestand kunt kiezen, zoals een foto. Op je scherm verschijnt dan een qr-code die de ontvanger kan scannen. Vervolgens wordt het bestand daar de gebruiker verstuurd en zien zowel de verzender als ontvanger de progressie van de verzending. De app is beschikbaar voor Android, iOS en Windows Phone.

Dit kun je met de Shoot-app

Shoot werkt via de peer-to-peer-technologie van torrents, waarbij gebruikers bestanden direct met elkaar communiceren  – zonder tussenkomt van een server. Dat is veiliger en in veel gevallen ook sneller. Ook kunnen gebruikers met de Shoot-app gemakkelijker grote bestanden naar elkaar verzenden.

De app is gratis te gebruiken tot drie keer verzenden, daarna moeten gebruikers een in-app-aankoop van 2 dollar voltooien om de app in gebruik te nemen.  Shoot moet een extraatje worden voor Sync, de clouddienst van BitTorrent die eveneens met dezelfde technologie werkt.

De app in beeld

https://www.youtube.com/watch?v=GOaOycHcNO0

Download Shoot

De Shoot-app is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger.

Download Shoot in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu