Sidecar laat je videostreamen en informatie delen tijdens het bellen

sidecar androidSidecar is een nieuwe app, gemaakt door voormalig medewerkers van RealNetworks. Met Sidecar kun je bellen en tegelijk foto’s uitwisselen, een adres of je locatie sturen en zelfs live meekijken met de beller. Sidecar bevat daarvoor de ‘See What I See’-functie, die voor de twee bedenkers belangrijk genoeg is om er patent op aan te vragen. Als er iets leuks gebeurt terwijl je zit te bellen kun je meteen anderen laten meekijken. Met een druk op de knop wordt de live videostream gestart. Daarbij wordt standaard voor de camera aan de achterzijde van je toestel gekozen. De functie is dus niet in eerste instantie bedoeld om te videochatten, maar het kan wel.

sidecar meekijkenQua werkwijze lijkt Sidecar op Skype: je kunt gratis onderling bellen met andere Sidecar-gebruikers. Wil je bellen naar een vast of mobiel nummer, dan moet je ervoor betalen. Dit werkt momenteel nog niet goed, want bij het invullen van een telefoonnummer denkt Sidecar dat je een Amerikaans nummer wilt bellen (er wordt steeds een +1 aan toegevoegd). Bellen naar mensen in de VS en Canada is overigens gratis. Onderling bellen met andere Sidecar-gebruikers kan wel, ook als ze een iPhone hebben. De app is namelijk gelijktijdig op Android en iOS verschenen.

Naast de al genoemde functies bevat Sidecar ook de functie ‘Whisper Text’. Dit is bedoeld voor informatie die je normaalgesproken zou gaan fluisteren, bijvoorbeeld wanneer je iemand wil vertellen hoeveel geld je hebt verloren in het casino, hoe oud je bent of hoeveel salarisverhoging je hebt gekregen. Als je in de trein zit en niet wilt dat anderen kunnen meeluisteren, tik je even een berichtje in, die de gespreksgenoot meteen krijgt.

Er zijn meer mogelijkheden om tijdens een telefoongesprek een foto te versturen of een adres op te zoeken, maar het handige van Sidecar is dat het alles integreert in één app. De bedenkers Rob Glaser en Rob Willams maakten eerder de dienst SocialEyes, maar dat was niet gericht op mobiel.

Downloaden: Sidecar

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!